MediaWatch

Facebook-chef åben for regulering af metaverset

Der skal ”andre interessenter” ind over beslutningsprocesserne i det kommende digitale univers, siger Meta-vicepræsident i et interview med Berlingske.

Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Fremtidens internet, metaverset, hvor brugerne skal kunne bevæge sig frit rundt i et virtuelt, digitalt univers, får brug for regulering, anerkender Markus Reinsich, vicepræsident for public affairs i Europa i Meta, selskabet bag Facebook, skriver Berlingske.

”Problemet i det todimensionelle internet var, at meget af beslutningstagningen – ganske bekvemt – blev outsourcet til private virksomheder. Andre interessenter – ikke nødvendigvis regeringer, men institutioner – er nødt til at komme ind over processerne,” siger Markus Reinsich til avisen.

Lækkede dokumenter har vist, hvordan Facebook indtil nu forgæves har kæmpet imod misinformation, konspirationsteorier, og at platformens algoritmer ligefrem har promoveret indhold af en sådan slags, skriver Berlingske.

Meta bruger 70 milliarder kroner om året på at skabe metaverset.

I selskabets nyligt offentliggjorte sikkerhedsrapport for andet kvartal beskrev Meta, at de har udelukket over 1.000 Instagram-profiler, der stod bag koordineret prorussisk spam og propaganda rettet mod blandt andet mediers sider på platformen, og at de mener, gruppen ”Cyber Front Z” stod bag.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs