MediaWatch

Konservative vil genoplive anden fase af DR-besparelser

I et nyt finanslovsudspil fra Konservative vil partiet gennemføre anden del af 20-procentsbesparelsen i DR, som blev vedtaget af den daværende VLAK-regering i 2018.

Foto: Jens Dresling

DR skal igen finde sparekniven frem og genoptage næste fase af besparelsen på 20 procent, hvis det står til Det Konservative Folkeparti.

Det skriver mediet Kulturmonitor, der henviser til Konservatives finanslovsudspil på kulturområdet for 2022.

"Vi vedtog som en del af VLAK-regeringen i 2018 et medieforlig, hvor en del af aftalen omfattede, at DR skulle spare 20 procent af budgettet. Den første del af besparelserne er blevet gennemført, men regeringen valgte sidste år at tilbagerulle fase 2 af besparelsen. Dette vil vi genindføre og fastholde," skriver partiet i udspillet.

Ifølge partiet vil det give en besparelse i DR på 120,4 millioner kroner i 2022.

Venstre, Konservative og Liberal Alliance blev sammen med Dansk Folkeparti i medieforliget i 2018 enige om, at DR skulle spare 20 procent fra 2019 til 2023 svarende til 689 millioner kroner om året, når besparelsen var fuldt implementeret.

DR lagde herefter en plan, der dele besparelsen op i to faser. Den første sparerunde på 428 mio. kr. blev indledt i slutningen af 2018 og nedlagde 382 stillinger og er gennemført, mens den anden sparerunde på 260 millioner kroner blev annulleret af Socialdemokratiet og støttepartierne, hvilket blev cementeret i finansloven for 2021.

Så sent som i oktober sagde Konservatives medieordfører Birgitte Bergmann, at hun mente, der kunne spares i DR.

"Vi mener godt, at DR kan blive slanket og stadigvæk bedrive god public service," sagde medieordføreren dengang til MediaWatch, dog uden at blive konkret på, hvor meget der skulle spares i DR. Samtidig afviste Venstre, at der skal tages penge fra DR.

Mediepolitikere vil åbne Public Service Puljen for lyd - men finansiering splitter

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs