MediaWatch

Facebook giver brugere og sider mulighed for at slukke for kommentarer

Private såvel som offentlige og kommercielle Facebook-brugere får nu mulighed for at udvælge, hvem der kan kommentere deres opslag.

Foto: Tony Avelar/AP/Ritzau Scanpix

Samtlige brugere og sider - herunder medier - på Facebook får nu kontrol over kommentarfelterne under deres opslag og kan således vælge hvem, om nogen, der kan kommentere det indhold, de deler på platformen, skriver The Guardian.

Konkret får man ifølge Facebook mulighed for at vælge, om alle, der ser opslaget, kan kommentere det, om det kun skal være profiler, man er venner med, eller om det kun er sider eller brugere, man tagger i opslaget, som kan fremture i kommentarfeltet. Sidstnævnte mulighed gør, at man i praksis kan slukke for kommentarer på opslag.

Ændringen skal ifølge The Guardian kædes sammen med en australsk retssag fra 2019, hvor retten afgjorde, at medier i landet har det juridiske ansvar for indholdet i kommentarerne under mediernes opslag og dermed vil hæfte for fx injurierende udtalelser.

Medierne i landet råbte vagt i gevær om, at man ville behøve stærkere kontrolværktøjer fra sociale platforme som Facebook, da man ellers ville skulle bruge for mange ressourcer på at holde opsyn med og manuelt fjerne problematiske kommentarer, og dermed ville være tvunget til ikke at lægge indhold på Facebook.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs