MediaWatch

Facebook giver brugere og sider mulighed for at slukke for kommentarer

Private såvel som offentlige og kommercielle Facebook-brugere får nu mulighed for at udvælge, hvem der kan kommentere deres opslag.

Foto: Tony Avelar/AP/Ritzau Scanpix

Samtlige brugere og sider - herunder medier - på Facebook får nu kontrol over kommentarfelterne under deres opslag og kan således vælge hvem, om nogen, der kan kommentere det indhold, de deler på platformen, skriver The Guardian.

Konkret får man ifølge Facebook mulighed for at vælge, om alle, der ser opslaget, kan kommentere det, om det kun skal være profiler, man er venner med, eller om det kun er sider eller brugere, man tagger i opslaget, som kan fremture i kommentarfeltet. Sidstnævnte mulighed gør, at man i praksis kan slukke for kommentarer på opslag.

Ændringen skal ifølge The Guardian kædes sammen med en australsk retssag fra 2019, hvor retten afgjorde, at medier i landet har det juridiske ansvar for indholdet i kommentarerne under mediernes opslag og dermed vil hæfte for fx injurierende udtalelser.

Medierne i landet råbte vagt i gevær om, at man ville behøve stærkere kontrolværktøjer fra sociale platforme som Facebook, da man ellers ville skulle bruge for mange ressourcer på at holde opsyn med og manuelt fjerne problematiske kommentarer, og dermed ville være tvunget til ikke at lægge indhold på Facebook.

Mere fra MediaWatch

Nent-topchef: Super League kan blive en "episk fiasko"

Storklubberne bag Super League glemmer "fansenes kraft" ifølge Anders Jensen, adm. direktør i Nent, der har investeret store milliardbeløb i tv-rettighederne til de eksisterende fodboldligaer, som nu udfordres af Super League.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs