MediaWatch

Revision af cookie-direktiv rykker nærmere

Efter at have stået i stampe i fire år er det nu endelig lykkedes EU's medlemslande at nå et kompromis om balancen mellem privatlivets fred og for eksempel medievirksomheders mulighed for at måle trafik på deres hjemmesider. Loven vil frede cookie-walls, men er dog ikke i mål endnu, for der skal være en endelig forhandling med EU-Parlamentet først.

Efter utallige forsøg fra skiftende EU-formandskaber er det nu endelig lykkedes portugiserne at skabe et kompromis om Eprivacy-loven. | Foto: Armando Franca/AP/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Der er gået fire år, siden EU-Kommissionen i januar 2017 fremsatte en forslag til en revision af det såkaldte e-databeskyttelsesdirektiv fra 2002.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs