MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

TV 2 fik ny nyhedsdirektør og ny 2025-strategi, Politiken og Impact TV vil afdække krænkelsessager på TV 2, Bonnier Publications' indtjening faldt, og Nordjyske Medier slipper nyt nichemedie løs. Det og meget mere i dette tilbageblik på ugen, der gik.

Foto: Steen Ole/Ritzau Scanpix

Det er så pivende koldt udenfor, at du garanteret ikke har lavet andet end at sidde hjemme på sofaen under plaiden og fulgt med i, hvad mediebranchen har haft at byde på i den forgangne uge, men skulle du mod forventning have misset noget - får du overblikket her.

Vi lægger ud med at kaste blikket på TV 2, for der har sandt for dyden været gang i den på Kvægtorvet i Odense og Teglholmen i København i denne uge. Mandag formiddag brød nyheden om, at hidtidig chefredaktør på TV 2 News Ulla Pors Nielsen er ny nyhedsdirektør i TV 2.

Hendes nøgleopgave bliver at flytte nyhedsseningen over i streamingverdenen, var meldingen fra indholdsdirektør Lotte Lindegaard. Samtidig skal hun stå i spidsen for en kulturændring i nyhedsafdelingen efter et halvår med uro. Selv er Ulla Pors Nielsen sikker på, at man kan finde hinanden på TV 2 igen. "Det har vi altid kunnet, så det skal vi også kunne igen," sagde hun.

Ugens anden helt store nyhed fra TV 2 var torsdagens afsløring af den strategiplan, som skal gennemføres i årene frem til 2025. Det store mål er at fordoble antallet af abonnenter på TV 2 Play til 1,3 mio., og selvom det kommer til at betyde lavere overskud i de kommende år, så er det afgørende at gå den digitale vej. TV 2 står nemlig på en brændende platform, sagde adm. direktør Anna Engdal Stig Christensen.

Lidt mere TV 2

Vi er ikke helt færdige med TV 2 endnu. I ugens løb blev det nemlig det nemlig også afklaret, at Politiken og Impact TV er gået sammen om at arbejde videre med det dokumentarprojekt om krænkelser og sexisme på TV 2, som TV 2 for nylig valgte at lægge ned.

Den beslutning var der stor debat om internt på TV 2, og den splittede holdning til sagen spejler sig også i befolkningen, viste en rundspørge, Wilke har lavet for MediaWatch.

Nu lakker det mod enden med TV 2-historier, men vi tager lige én mere, der relaterer sig til tv-stationen. 2020 blev nemlig det første år, hvor TV 2 ikke var den største modtager af midler fra Public Service Puljen. Det blev derimod streamingtjenesten Viaplay.

Streaming er fremtiden, hvis man læser både DR's og TV 2's 2025-strategier - hvordan de to nøglespillere ser public service i en streamingverden, tog MediaWatch et kig på her.

Det løse

Nå, så har vi vist også fået TV 2 nok for den 25-øre. Vi retter i stedet blikket mod de øvrige historier, der ramte toppen i ugens løb, og vi kan jo lige så godt skrue tiden helt tilbage til mandag, hvor Radio Louds nye digitale direktør Rasmus Mark Pedersen fortalte om, hvordan det er at stå med hovedansvaret for at løfte de lyttertal, den unge radiokanal har kæmpet med.

Hos Nordjyske Medier er det Karl Erik Stougaard, der som ansv. chefredaktør har hovedansvaret, og han kunne tirsdag afsløre, at mediehuset i løbet af foråret vil lancere et splinternyt nichemedie, som kommer til verden som resultatet af et udviklingsprojekt. Det bliver et udelukkende digitalt medie og skal handle om nordjydernes arbejdsliv.

Udvikling har der ikke været tid til i ugeavisbranchen. Her har det derimod handlet om at holde skindet på næsen. Hos Aars Avis har man afskediget medarbejdere i de seneste måneder, og ejer og adm. direktør Thorkil Christensen fortæller, at status lige nu er "meget tæt på en katastrofe".

Vi lukker ugens gennemgang med en historie, der relaterer sig til sidste uges opgørelse af forskelle i lønninger blandt mænd og kvinder på public service-medierne. Kulturminister Joy Mogensen (S) kom nemlig på banen med en opfordring om, at "stationerne skal fortsat være opmærksomme på, at køn ikke får indflydelse på lønnen".

Ugens tal

2,6 - Så mange millioner danskere så med på DR1 og TV 2 i søndags, da Danmarks herrelandshold i håndbold gjorde det af med vores svenske naboer og genvandt titlen som verdensmester.

0 - Så mange nye indberetninger er der kommet om seksuelt grænseoverskridende adfærd hos landets næststørste mediehus Jysk Fynske Medier, og det undrer medarbejderne.

7,5 - Så mange millioner abonnenter nåede The New York Times op på i 2020, og langt størstedelen er udelukkende digitale abonnenter.

Nyt på navnefronten

Som man måske har opdaget, så skiftede Ulla Pors Nielsen posten som chefredaktør på TV 2 News ud med posten som nyhedsdirektør i ugens løb.

Line Jakobsen rykker ind som direktør og nyhedschef for alle redaktioner på Ritzaus Bureau, som i sidste uge solgte Ritzau Finans til JP/Politikens Erhvervsmedier og sagde farvel til hidtidig nyhedschef Søren Funch, som fulgte med over til den nye ejer.

Brian Holmgaard, der ved årsskiftet  stoppede som direktør for Computerworld, er død efter kort tids sygdom.

Flemming Breinholt er på vej til at stoppe som adm. direktør hos Karnov Group, og hans plads bliver overtaget af Pontus Bodelsson.

Hos Finansministeriet overtager Sille Beck-Hansen jobbet som presse- og kommunikationschef. Hun har senest været hos SAS.

Politikens Forlag har fundet ny profil til fiktionsafdelingen og ansat Mille Haynes som redaktør. Siden 2019 har hun været story editor i produktionsselskabet Sam Productions

Efter knap halvandet år og 142 taler stopper forfatteren Kaspar Colling Nielsen som taleskriver for klima- og energiminister, og i øjeblikket også fungerende erhvervsminister, Dan Jørgensen (S).

Den Vestdanske Filmpulje har i Kirsten Bonnén Rask og Stefan Frost hyret henholdsvis en ny filmkonsulent og en ny udviklingskonsulent.

Det læste vi i andre medier

Flere medier har i ugens løb haft fat i Tommy Zwicky, der forlod jobbet som pressechef i Huwaei, fordi han ikke kunne stå inde for, at det kinesiske teleselskab var involveret i udvikling af et værktøj, der via ansigtgenkendelse kan finde frem til personer fra det undertrykte kinesiske mindretal uighurerne. Her kan du eksempelvis læse Politikens interview med Zwicky.

Financial Times tog en snak med Viaplays og Nents topchef, Anders Jensen, om at gå op mod Netflix - det gør få, lød det bl.a.

Tv-vært Mette Bluhme Rieck har været særdeles påvirket og haft psykologsamtaler efter reaktionerne, der kom i kølvandet på hendes interview med Jes Dorph-Petersen i DR's "Aftenshowet". Den historie fortalte hun til Journalisten.

Med ønsket om en god weekend,

MediaWatch

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs