MediaWatch

Dansk thriller solgt til "stort set samtlige filmmarkeder"

Ifølge Ritzau er den danske thriller "Den skyldige" allerede inden den danske premiere solgt til 90 lande. Det oplyser salgsselskabet Trust Nordisk i en pressemeddelelse, skriver Berlingske.

Jacob Cedergren spiller hovedrollen i filmen "Den skyldige", her ses han med den Bodil-statuette, han vandt i 2009 for filmen "Frygtelig lykkelig". Foto: ritzau/Scanpix/Keld Navntoft

Den danske thriller "Den skyldige" med Jacob Cedergren i hovedrollen har endnu ikke ramt de danske bigraflærreder. Alligevel har 90 lande købt rettighederne til at vise filmen. Sådan skriver Ritzau ifølge Berlingske.

"Stort set samtlige filmmarkeder i hele verden har købt rettighederne til at distribuere filmen," lyder det ifølge Ritzau i en pressemeddelelse fra Trust Nordisk, som står bag salget af rettighederne.

Filmen er bl.a. blevet solgt til USA, Kina, Brasilien, England, Italien, Spanien, Frankrig og Tyskland, fremgår det af samme meddelelse.

Den danske thriller vandt publikumsprisen i den internationale spillefilmskonkurrence på den amerikanske filmfestival Sundance i januar og er ifølge Ritzau blevet vist på 15 filmfestivaller verden over.

Det er svenske Gustav Möller, som har instueret thrilleren. Han er uddannet fra Den Danske Filmskole, og "Den skyldige" er hans spillefilmsdebut.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere