MediaWatch

S-politiker blander sig i debatten om uafhængig netavis

Netavisen Pios chefredaktør har "naturligvis ikke" deltaget i møder hos Socialdemokratiet, hvor der er blevet truffet vigtige beslutninger, lyder det fra politiker og fhv. minister Dan Jørgensen (S).

Dan Jørgensen (S) blander sig i debat om Pio. | Foto: ritzau/scanpix/Henning Bagger

Den socialdemokratiske politiker Dan Jørgensen blander sig nu i debatten om netavisen Pio, som er opstået efter Information har kunnet fortælle, at den uafhængige netavis' chefredaktør Jens Jonatan Steen har deltaget i interne S-møder.

I et debatindlæg i Information sætter han spørgsmålstegn ved "den såkaldte afsløring", der ifølge Dan Jørgensen bygger på udtalelser fra én unavngivenkilde, som enten må have begrænset viden om Socialdemokratiet eller slet ikke eksitere.

"For som jeg også udtaler i artiklen, så er det jo rigtigt, at Pios chefredaktør på vores invitation har været gæst hos os. Men betyder det, at Pio deltager i møder, hvor centrale beslutninger træffes? Nej, naturligvis ikke," skriver S-politikeren i debatindlægget.

Han påpeger desuden, at Pio ikke er de eneste med partipolitiske forbindelser. Eksempelvis sidder Redaktørforeningens formand og næstformand også i regeringspartiet Venstres hovedbestyrelse, lyder det.

Dagens indlæg kommer i kølvandet på, at Information i tirsdags kunne beskrive, at Pio gennem længere tid har fået økonomisk støtte fra fagbevægelsen, uden at hverken avisen eller fagbevægelsen har gjort opmærksom på det.

I den forbindelse oplyste LO til Information, at organisationen har støttet Pio med 1,83 mio. kr. siden 2013, mens også 3F, Dansk Metal og et mindre unavngivet fagforbund også har støttet netmediet økonomisk.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs