MediaWatch

Cavlingkomiteen får ny formand

Kaare Sørensen, der har været medlem af Cavlingkomiteen siden 2014, er udnævnt som ny formand. Cavling-prisen uddeles som hidtil planlagt i januar.

Jacob Ehrbahn/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Jacob Ehrbahn

Kaare Sørensen, redaktør for sociale medier hos TV 2, er blevet valgt som ny formand for Cavlingkomiteen. Det skriver Dansk Journalistforbund, hvis hovedbestyrelse har udpeget den nye formand.

Komiteen har stået uden formand, siden Ida Ebbensgaard, kommende udlandsredaktør på Berlingske, i sidste uge meddelte, at hun ønskede at forlade formandsposten af personlige årsager. Kaare Sørensen er i forvejen medlem af Cavlingkomiteen, og det har han været siden 2014.

Komiteen består normalt af fem medlemmer, men med Ida Ebbensgaards udtræden er tallet nede på fire. Det bliver de fire medlemmer, der skal udpege vinderen af den næste Cavling-pris, der bliver uddelt 5. januar.

Den ledige post som formand satte spørgsmålstegn ved, om årets pris kunne uddeles som planlagt i januar, skrev Journalisten i går. Men løsningen er altså blevet at lade de fire tilbageværende medlemmer stå for uddelingen inden for den planlagte tidsramme.

Cavlingkomiteen skal suppleres med et femte medlem, og Dansk Journalistforbund beder nu om forslag til, hvem det skal være. Komiteens vedtægter dikterer, at mindst to medlemmer skal være kvinder, og mindst to medlemmer skal være mænd, og eftersom der i øjeblikket kun er en enkelt kvinde blandt komiteens fire medlemmer, skal det nye medlem være en kvinde.

De fire medlemmer af Cavlingkomiteen er den nye formand Kaare Sørensen, Lars Rugaard fra medierådgivningsvirksomheden Rugaard & Hvidtfeldt, Søren Flytkjær fra P4 Nordjylland og freelancejournalist Janni Gjersen Hansen.

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere