MediaWatch

Cavlingkomiteen skal have ny formand

Ida Ebbensgaard stopper af personlige årsager som formand for Cavlingkomiteen. Formandsudskiftningen kan betyde, at uddelingen af den kommende Cavling-pris bliver udskudt.

Jacob Ehrbahn/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Jacob Ehrbahn

Ida Ebbensgaard har valgt at trække sig fra posten som formand for Cavlingkomiteen, og det betyder, at den kommende uddeling måske må udskydes. Det skriver Journalisten.

Den afgåede formand har fået nyt job og begynder i november som ny udlandsredaktør hos Berlingske. Det nye job kombineret med et dødsfald i den nærmeste familie har fået Ida Ebbensgaard til at forlade formandsposten.

"Min tid som Cavlingformand var ved at rinde ud, fordi jeg har fået et nyt job, hvor jeg skal være chef. Så i år var sidste runde under alle omstændigheder. Da min mor så døde uventet hurtigt af kræft, og jeg står overfor at starte på et nyt, stort job, har jeg prioriteret mine kræfter benhårdt," skriver hun i en mail til Journalisten.

Den næste Cavling-pris skal efter planen uddeles 5. januar, og der er deadline for at indstille kandidater 6. november. Journalisten skriver, at formandens exit kan resultere i, at der først skal udpeges et nyt medlem af komiteen og derefter en ny formand. Det kan forsinke uddelingen af prisen. Alternativt udpeges en formand blandt de fire tilbageværende medlemmer af Cavlingkomiteen, som uddeler prisen på det planlagte tidspunkt. Det bliver op til de fire at vælge, hvilken vej man vil gå, efter en rundringning af Dansk Journalistforbunds formand, Lars Werge.

De fire resterende medlemmer af komiteen er Kaare Sørensen, TV 2, Lars Rugaard fra medierådgivningsvirksomheden Rugaard & Hvidtfeldt, Søren Flytkjær fra P4 Nordjylland og freelancejournalist Janni Gjersen Hansen.

Ida Ebbensgaard har været medlem af Cavlingkomiteen siden 2013 og formand siden 2016.

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere