MediaWatch

Divya Das bliver ny korrespondent for TV 2

Til efteråret skifter TV 2's nyhedsvært til en stilling som Europa-korrespondent for tv-stationen med base i London.

TV 2's vært på 19 Nyhederne Divya Das skifter nyhedsstolen ud med en stilling som Europa-korrespondent for tv-stationen. Hun får base i London, hvorfra hun skal dække større begivenheder i Europa fra 1. september, oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

"Divya har i efterhånden en del år været en af TV 2's bærende værter, og det glæder mig, at vi nu får mulighed for at se hende udvikle sig i en ny rolle. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Divya længe har næret stor interesse for udlandsstoffet, og derfor er det et helt rigtigt skridt for både Divya og TV 2 Nyhederne, at hun nu skal være korrespondent. Men hun vil uden tvivl blive savnet som fast vært på 19 Nyhederne," siger nyhedschef på TV 2, Jacob Kwon, i meddelelsen.

Divya Das blev en del af værtsholdet på TV 2 News, da stationen gik i luften i 2006. I 2009 blev hun vært på TV 2 Nyhederne. Hun er uddannet geograf og blev i 2003 tv-meteorolog på DR.

"Det er en unik mulighed, jeg har fået, for at formidle store, vigtige og relevante historier fra udlandet til TV 2's brugere og seere. Jeg har været så heldig at få lov at dykke grundigt ned i udlandsstoffet adskillige gange over de snart 11 år, jeg har været på TV 2. Både fra studiet i Danmark, hvor jeg også har vikarieret på magasinerne "Ellemann|Lykketoft" og "Verden ifølge Trump" og ude i den store verden, hvor jeg bl.a. har været med til at dække tre amerikanske præsidentvalg, en naturkatastrofe i Japan, klimatopmøder i Mexico og Paris og senest terrorangreb i London og efterfølgende valget i Storbritannien," siger Divya Das i meddelelsen og fortsætter:

"Alle de opgaver har givet mig en enorm appetit på og lyst til at arbejde mere indgående med udlandsstoffet, og det får jeg chancen for nu. Og så får jeg mulighed for at lære Storbritannien endnu bedre at kende efter at have befundet mig i landet på deltid det seneste halve år."

Værtsholdet på 19 Nyhederne på TV 2 vil fra efteråret af bestå af Cecilie Beck, Natasja Crone og Mikael Kamber. Hvordan værtsholdet skal se ud på længere sigt, er endnu ikke fastlagt, lyder det fra Jacob Kwon.

"Vi vil tage os god tid til at vurdere, hvordan vores værtsbemanding skal se ud fremadrettet. Heldigvis har vi Danmarks bedste værtskorps, så derfor vil nyhedsudsendelserne på TV 2s hovedkanal fortsat være i gode hænder."

Forsiden lige nu

Tv-status: Discovery og MTG vandt seerandele i 2017

Mediebureau kårer Discovery som "den store vinder i 2017", mens også MTG havde fremgang blandt de 19-50 årige. Omvendt gik TV 2 tilbage i målgruppen, men er stadig størst blandt alle danskere. Få et overblik over styrkeforholdet mellem kanalfamilierne i 2017 her.

Seneste Navne

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere