MediaWatch

Fire kandidater i spil til Danske Mediers bestyrelse

Tre stole står tomme i toppen af de privatemediers organisation - nu er fire indstillet til at tage over for bl.a. Aller Medias fratrådte topchef i bestyrelsen.

Stine Carsten Kendal, adm. direktør, Dagbladet Information.

Lokalmedier, nicheaviser, fag- og ugeblade. Fire nye profiler fra hvert sit hjørne af mediebranchen står til at blive valgt ind i Danske Mediers bestyrelse på den kommende generalforsamling, skriver organisationen.

Et valgudvalg i Danske Medier peger således på adm. direktør og ansv. chefredaktør Alex Nielsen fra Mediehuset Herning Folkeblad, ansv. chefredaktør og chef for FOA Medier Gitte Hejberg, adm. direktør Stine Carsten Kendal fra Dagbladet Information og ny adm. direktør for Aller Media, Lars Sander Matjeka, som nye bestyrelsesmedlemmer for et år.

De fire kandidater er fundet frem for at udfylde flere ledige pladser i bestyrelsen. Det seneste år er Arne Steinmark, tidligere chef for Mediehuset Ingeniøren, direktør Christian Peytz fra bureauet Peytz og Co. samt Aller Medias fratrådte adm. direktør Pål Thore Krosby alle stoppet i bestyrelsen.

Derfor skal der nye folk til for at opfylde minimumskravet til rundkredsen. Bestyrelsen skal med formand tælle mellem ni og elleve, og der er i øjeblikket seks rundt om bordet.

De seks er adm. direktør Stig Krik Ørskov, JP/Politikens Hus, der er formand, samt næstformændene Jesper Sondrup Rosener, adm. direktør for Jysk Fynske Medier, og Rasmus Nielsen, ejer og udgiver for Altinget. Derudover består bestyrelsen af Mette Maix, topchef i Berlingske Media, adm. direktør Ole Søndergaard fra Radio ABC, og redaktør og udgiver Thorkil Christensen, Aars Avis.

Forsiden lige nu

Medietopchef er mere rolig efter indtog i Amazon-land

Egmont Publishing vil de kommende år erobre nyt land inden for e-commerce i jagten på at få vinderpositioner på det skandinaviske marked - men forretningerne skal ikke integreres med magasinforretningen, siger topchef.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere