MediaWatch

Ny Copydan-formand kommer fra Gyldendal

Bestyrelsesformanden for Copydan Tekst og Node stopper efter 20 år på posten. Gyldendal-direktør afløser på posten.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Hanne Salomonsen, direktør for Gyldendal Uddannelse og næstformand i Danske Undervisningsforlag, bliver ny bestyrelsesformand i medlemsorganisationen Copydan Tekst og Node. Organisationen står for at indkræve penge, som firmaer og institutioner skal betale for ophavsrettigheder, når de kopierer tekster og noder. Det skriver organisationen på sin hjemmeside.

Hun er i forvejen medlem af bestyrelsen og overtager formandsposten fra Frants Iver Gundelach, tidligere formand for Dansk Forfatterforening, som stopper efter 20 år på posten.

"Jeg takker for medlemmernes tillid og ser utrolig meget frem til arbejdet. Jeg tror, der venter os nogle spændende opgaver forude. Ny brugeradfærd, nye digitale platforme og nye regler fra EU stiller allerede helt andre krav til vores aftaler end for bare fem år siden, da jeg kom med i bestyrelsen. Det arbejde glæder jeg mig til at fortsætte og udvikle sammen med mine øvrige kolleger i bestyrelsen. Både til glæde for brugerne og ikke mindst til glæde for de mere end 60.000 rettighedshavere, der får betaling for deres arbejde gennem Copydan Tekst & Node," siger Hanne Salomonsen i meddelelsen.

Den nye formand har siden 2012 været konstitueret som næstformand i bestyrelsen. Den tjans bliver overtaget af Morten Rosenmeier, formand for Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde og professor i ophavsret på Københavns Universitet.

Bestyrelsen består derudover blandt andet af Lars Werge, formand i Dansk Journalistforbund, og direktør i Danske Medier Ebbe Dal.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs