MediaWatch

Danske Medier får ny formand for chefredaktør-udvalg

Brancheorganisationens Redaktionelt Udvalg henter ny formand fra Sjællandske Medier og føjer Zetland-chef til udvalgskredsen.

Screenshot af Danske Mediers hjemmeside.

Den 10. maj bliver der skiftet ud på formandsposten i chefredaktør-udvalget under brancheorganisationen Danske Medier. Bente Johannessen, chefredaktør på Sjællandske Medier, bliver ny formand for Redaktionelt Udvalg, der danner rammen for jævnlige møder mellem de private mediers chefredaktører. Det skriver Altinget.

Bente Johannessen overtager stolen fra Rasmus Nielsen, Altingets stifter og chefredaktør, som i marts meddelte, at han fratræder som chefredaktør og overlader det redaktionelle ansvar til Jakob Nielsen, tidligere redaktionschef på Politiken, for selv at koncentrere sig om Altingets strategiske og forretningsmæssige udvikling som adm. direktør.

Rasmus Nielsen har været formand for Redaktionelt Udvalg siden 2013 og vil nu fortsætte som næstformand i Danske Medier - en post, han i forvejen bestrider.

Den nye formand har samtidig titlen som Danske Mediers repræsentant i styrelsen på Syddansk Universitet og er medlem af bestyrelsen for Pressens Uddannelsesfond, skriver Altinget.

Som menigt medlem af udvalget indtræder desuden Lea Korsgaard, ansvarshavende chefredaktør på Zetland, skriver mediet.

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere