MediaWatch

Berlingske Media henter telekræfter til ledelsen

Koncernen henter tidl. direktør i Yousee ind som ny kommerciel direktør. Ny direktør for administration og drift kommer fra TeliaSonera Danmark.

PR
Mette Maix, adm. direktør i Berlingske Media Foto: PR

Berlingske Medias nye topchef henter ledelseskræfter til fra telebranchen og udstikker de strategiske pejlemærker for, hvordan hun vil skabe vækst i Pilestræde.

Det er godt et halvt år siden, at adm. direktør i Berlingske Media, Mette Maix, satte sig i spidsen for mediekoncernen. Nu udvider hun sit ledelsesteam med to direktører med ansvar for henholdsvis kommercielle funktioner samt administration og drift. Det oplyser koncernen i en pressemeddelse.

Annoncesalg, bladsalg og e-handel bliver samlet under den nye kommercielle direktør René Brøchner, der siden 2014 har været direktør for Yousee A/S. Koncernens økonomi, tryk, IT, distribution og øvrige tværgående servicefunktioner bliver samlet under Dennis Kilian, den nye direktør for administration og drift, der kommer fra en stilling som økonomidirektør i TeliaSonera Danmark A/S.

"Jeg har nu været i Berlingske Media i godt et halvt år, og jeg har vurderet, at vi for at kunne lykkes med vores strategi om at udvikle og vækste virksomheden har behov for at styrke nogle særlige kompetencer. Kommercielt og redaktionelt skal vi styrke vores kundefokus, og vi skal gøre vores brands mere nærværende for kunder og offentlighed," siger Mette Maix i meddelelsen og fortsætter:

"Vi skal have de bedste digitale løsninger og være i stand til at udnytte data til fulde. Og som akkvisitiv virksomhed skal vi også i ledelsen have tilført stærke kompetencer inden for tilkøb af virksomheder, samtidig med at driften under alle forhold optimeres."

Vil udvikle - ikke afvikle

Med ansættelsen af René Brøchner og Dennis Kilian mener Mette Maix, at Berlingske Media har det rigtige udgangspunkt for at styrke forretningen på de nævnte områder.

Den nye kommercielle direktør siger i en kommentar til sin nye stilling:

"Mediebranchen er i en spændende udvikling med forestående konsolideringer, innovation samt nye forretningsmuligheder. Samtidig er branchen i gang med en digitalisering, som jeg er meget interesseret i at blive en del af, og hvor jeg forventer at kunne bidrage med mine erfaringer inden for abonnementsforretninger, digitalisering af kunderejser og fokusering på kundernes behov,” lyder det fra René Brøchner, der blev ledig på markedet, da TDC tidligere på året hentede hollænderen Jaap Postma til koncernen som ny direktør for Yousee.

Dennis Kilian ser ligeledes frem til at udvikle koncernen.

“I mine samtaler med Mette og repræsentanter for ejerne har jeg særligt bidt mærke i, at De Persgroep vil noget mere med Berlingske Media og ønsker at udvikle forretningen, ikke afvikle den," siger han i meddelelsen.

René Brøchner tiltræder den 1. september, mens Dennis Kilian begynder senest den 1. december.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere