MediaWatch

TV-journalistisk pioner og sognepræst er død

Journalist og præst Paul Zebitz Nielsen, der var med til at skabe TV Avisen i 1965, er død.

Journalist og præst Paul Zebitz Nielsen er død, skriver Ritzaus Bureau på baggrund af mindeord i Kristeligt Dagblad.

Paul Zebitz Nielsen var i 1965 blandt de 16 journalister, der udgjorde holdet bag DR's journalistiske nyskabelse, TV Avisen. Nyhedsudsendelsen erstattede billedrevyen TV-Aktuelt.

Paul Zebitz Nielsen  blev uddannet journalist på Helsingør Dagblad og var herefter på Ritzaus Bureau inden han blev ansat i DR. Sideløbende med sit arbejde i DR uddannede han sig til teolog og fra 1979 skiftede han mikrofonen i DR ud med prædikestolen i sit første præsteembede i Korup ved Odense.

I 2004 udgav han bogen "Fra tv-reporter til sognepræst" og var siden en aktiv foredragsholder. I 2010 blandede han sig også i debatten om DR i forbindelse med den omdiskuterede programserie på DR2, "De røde lejesvende", som han i et indlæg i Kristeligt Dagblad kaldte "journalistisk makværk".

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs