MediaWatch

Politiet: Sag mod spindoktor afgøres hurtigst muligt

Københavns Politi ventes snart at afgøre, om sigtelsen mod tidligere spindoktor Peter Arnfeldt skal opgives, eller om der er grundlag for en anklage.

Om nogle uger ventes Københavns Politi at afgøre, om sigtelsen mod den tidligere spindoktor for Troels Lund Poulsen, Peter Arnfeldt, skal opgives, eller om der er grundlag for en anklage.

Peter Arnfeldt har været sigtet i mere end to år.

Sagen betragtes som alvorlig, understreger politidirektør Thorkild Fogde, som blandt andet har haft betjente til at følge med i nogle af afhøringerne i kommissionen.

"Vi vil hurtigst muligt tage stilling til sigtelsen mod Peter Arnfeldt," siger politidirektøren, hvis folk nu vil læse beretningen, som er blevet offentliggjort mandag.

En afgørelse kan ventes om "nogle uger," oplyser han.

At personlige skatteoplysninger blev lækket til dagbladet BT, er ifølge politidirektøren en alvorlig forbrydelse.

"Om man er politiker, en kendt person eller bare helt almindelig dansker, skal man kunne have tillid til, at ens personfølsomme oplysninger behandles fortroligt. Og det uanset om de opbevares hos Nets, CSC eller hos Skat," siger han.

"Når der sker et brud på den fortrolighed, som alle har krav på, er det en alvorlig sag, siger politidirektør Thorkild Fogde.

Han understreger, at det fra begyndelsen har været Københavns Politis ønske at komme til bunds i sagen og få opklaret, hvem der har begået forbrydelsen.

I den forbindelse minder han om, at dagbladet BT konsekvent har nægtet at udtale sig med henvisning til pressens kildebeskyttelse. Politidirektøren ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad politiet har foretaget sig under efterforskningen, eller om afhøringerne i kommissionen har givet anledning til noget.

Peter Arnfeldt har været sigtet af politiet i mere end to år, og han har været utålmodig med hensyn til at få en afklaring.

Men hverken Københavns Byret eller Østre Landsret har villet tvinge politiet til at tage stilling inden en bestemt tidsfrist.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt. Tillidsrepræsentant kalder det en god nyhed, at der er sket færre reelle afskedigelser blandt journalisterne, end der var lagt op til.

Topchef stopper i Microsoft Danmark

Microsoft Danmark har allerede en afløser parat, når Nana Bule stopper som adm. direktør i softwareselskabet ved udgangen af året. Den nye topchef kommer fra Deloitte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs