MediaWatch

DR fyrer DR2's Anja Bo

DR2-profilen Anja Bo er et af de værtsnavne, der er blevet ramt af dagens fyringsrunde.

Journalisten Anja Bo, der har været en af de velkendte værter på DR2 Deadline og DR2 Morgen, er et af de værtsnavne, der er blevet ramt af dagens fyringsrunde.

"Jeg kan bekræfte, at det er rigtigt. Jeg er blevet fyret," siger Anja Bo til BT, men som derudover ikke ønsker at kommentere afskedigelsen.

Siden efteråret 2007 har Anja Bo arbejdet for DR.

Dagens prikkerunde i DR, der i DR kaldes "sindet-dag", gik i gang klokken ni i morgen i DR Byen. I DR Nyheder, hvor Anja Bo har været ansat, er i alt 15 medarbejdere blevet opsagt, mens 7 har søgt og fået en frivillig fratrædelse. Derudover er en række medarbejdere omplaceret.

DR skal i alt nedlægge mellem 175 og 200 stillinger i forbindelse med den økonomi- og spareplan, DR's direktion har fremlagt. Besparelserne er en konsekvens af, at politikerne på Christiansborg i det seneste medieforlig har lagt et effektiviseringskrav på 2 pct. på DR og TV 2 Regionerne. Samtidig ønsker DR internt at frigive penge til digital omstilling. I alt skal spareplanen finde 161 mio. kr. Heraf er de 55 mio. kr. øremærket til digitale investeringer.

DR2 bider sig fast som morgenfrisk miniput

Garvede studieværter mingler på nyt DR2 

Mere fra MediaWatch

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs