MediaWatch

DR henter ny økonomidirektør i Finansministeriet - igen

Chefbytte: Afdelingschef i Finansministeriet skal holde styr på DR-finanserne fremover. Han afløser Martin Præstegaard, der netop er skiftet til et topjob i ministeriet.

DR og Finansministeriet bytter chefer, når 37-årige Nikolas Lyhne-Knudsen tiltræder som direktør for Økonomi, Teknologi og Medieproduktion i DR den 1. oktober i år.

Han afløser den tidligere økonomidirektør Martin Præstegaard, der netop er tiltrådt som departementschef i Finansministeriet.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Nikolas Lyhne-Knudsen kommer fra en stilling som afdelingschef i Finansministeriets departement og får som DR-direktør ansvar for cirka 900 medarbejdere. Hovedopgaven bliver at holde stram snor i DR's økonomi - og sikre en driftssikker og fleksibel teknologiorganisation.

"Han er manden, der kan sikre fortsat ro om DR's økonomi og skabe rammerne for et effektivt og konkurrencedygtigt produktionsapparat. Det er en helt central forudsætning for, at DR kan omstille sig til den nye medievirkelighed og forblive relevant for hele befolkningen," siger DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen om Nikolas Lyhne-Knudsen i meddelelsen.

Hans første store opgave bliver allerede de næste dage at eksekvere besparelser for 75 mio. kr.

På DR-bestyrelsens bord ligger lige nu DR-direktionens oplæg til, hvor pengene skal findes i budgettet fra næste år - en øvelse, der har været undervejs, siden samtlige partier på Christiansborg blev enige om en medieaftale for de kommende fire år, der bl.a. afskaffer erhvervslicensen.

Tredje chef fra ministeriet

Stillingen som økonomidirektør i DR de senere år trukket tætte tråde til Finansministeriet.

Martin Præstegaard kom oprindeligt til DR fra en stilling som kontorchef i Finansministeriet og hans forgænger, David Hellemann, kom ligeledes fra Finansministeriet.

Lige så meget tradition har der været for, at stillingen som DR's økonomidirektør efterfølgende fører til jobbet som departementchef i Finansministeriet. Efter nogle år i DR forlod først David Hellemann og senest Martin Præstegaard DR Byen for at tiltræde som ministeriets nye departmentchef.

Tidligere har Nikolas Lyhne-Knudsen været kontorchef i både Finansministeriet og Økonomistyrelsen. Han er uddannet cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet i 2003, er gift, bor i Holte og har to børn.

Nikolas Lyhne-Knudsen er ansat af DRs bestyrelse, og han vil i generaldirektørens fravær være fungerede generaldirektør.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs