MediaWatch

Formand trækker sig fra Huset Markedsføring

Henrik Sørensen stopper som bestyrelsesformand for Huset Markedsføring. Ny formand bliver advokat Christian Scherfig, tidligere formand for Radio- og tv-nævnet.

Bestyrelsesformand for Huset Markedsføring, Henrik Sørensen, trækker sig som formand og forlader helt bestyrelsen få måneder inden foreningens generalforsamling, der traditionelt holdes i april.

Henrik Sørensen, der er tidl. adm. direktør i Clear Channel, har været formand for foreningens bestyrelse siden maj 2011. Det skriver Markedsføring.dk.

Henrik Sørensen afløses af tidl. formand for Radio- og tv-nævnet Christian Scherfig, der er advokat og partner i advokatfirmaet Bird & Bird og har siddet i bestyrelsen for Huset Markedsføring siden 2011.

Ifølge Markedsføring.dk har Henrik Sørensen selv ønsket at forlade bestyrelsen. Han ønsker at fokusere på sit nye outdoor-selskab, Out of Home Media, siger han til foreningens nyhedssite:

"Det giver mig desværre ikke tid til at være bestyrelsesformand for Huset Markedsføring, og derfor trækker jeg mig," siger han.

Strid med tidligere arbejdsplads

Henrik Sørsensen blev i foråret 2012 bortvist efter 12 år som adm. direktør i Clear Channel, der er en af Danmarks største udbydere af udendørsreklame.

MediaWatch kunne kort inden jul berette, at der var ganske alvorlige revisoranmærkninger i den tidligere direktørs sidste regnskab for Clear Channel,  blandt andet om et muligt brud på straffeloven. Og at Henrik Sørensen og Clear Channel har stævnet hinanden i en retssag med gensidige erstatningskrav.

Henrik Sørensen mener, at han er blevet uretmæssigt bortvist og derfor har løn og bonus til gode. Clear Channel har, ifølge Henrik Sørensen, krævet erstatning for annonceplads, som Henrik Sørensen har givet gratis væk.

Clear Channels nye ledelse og bestyrelse har ikke ønsket at kommentere på sagen.

Forening under pres

Vigende annonceomsætning og indtægter fra kursusvirksomhed har i efteråret 2013 sat Huset Markedsføring under økonomisk pres. Svaret har bl.a. været besparelser, og tre stillinger er blevet nedlagt på den konto.

Udvikling og stabilisering af forretningen får fuld opmærksomhed, siger den nye formand.

”Vi har sat en proces i gang, der adresserer udfordringerne ved bl.a. at tilpasse bemandingen, men samtidig er vi i gang med nye initiativer, bl.a. partnerskabet med Børsen, der lover godt,” siger Christian Scherfig til Markedsføring.

Nyt bestyrelsesmedlem i stedet for Christian Scherfig er ikke udpeget, og det er endnu uvist, om stolen genbesættes.  

Bortvist direktør i retsstrid med Clear Channel
Presset Markedsføring tilpasser forretningen
Markedsføring skærer ned

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs