MediaWatch

Peter Lautrup-Larsen fylder 60 år

TV 2 News’ og TV 2 Nyhedernes politiske reporter Peter Lautrup-Larsen fylder 60 år i dag.

TV 2 News’ og TV 2 Nyhedernes politiske reporter og analytiker Peter Lautrup-Larsen fylder 60 år i dag.

Han har i mere end 30 år været en fast del af livet på Slotsholmen.

"Mens pressens spinatfugle ofte falder over politiske journalister og analytikere med påstande om, at vi alene er overfladiske sensationsjægere uden indsigt i lovforslagenes substans, så skulle de i stedet lytte lidt mere til Peter Lautrup," skriver TV 2s politiske redaktør, Anders Langballe, i en fødselsdagshilsen.

"Ikke fordi han undgår at jagte en god sensation eller kloge sig på et spændende personopgør. Den slags mestrer han bestemt også. Men få i kongeriget har en så bred og samtidig detaljeret indsigt i de reformer og aftaler, der er på forhandlingsbordene rundt om på Slotsholmen. Det er en indsigt, som tv-seerne får glæde af, når Peter - som den flittigste af News’ politiske analytikere i de vigtige morgentimer - tager dem med ind i det politiske maskinrum."

Peter Lautrup-Larsen er vokset op i Virum, nord for København. I 1984 blev han cand.mag. i historie/samfundsfag fra Københavns Universitet, og i 1981-84 havde han sit første job på Christiansborg som medlemssekretær for Bernhard Baunsgaard (RV)

I 1986-90 var han pressechef for Det Radikale Venstre, og i 1996-2000 politisk redaktør på De 3 Stiftstidender /JydskeVestkysten. I år 2000 kom han til TV 2 som politisk reporter og analytiker.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere