MediaWatch

Ny 'Copenhagen Film Fund' udpeger direktør

Filmmanden Thomas Gammeltoft bliver fra 1. september direktør for den nystartede Copenhagen Film Fund, der skal tiltrække internationale film og tv-produktioner til hovedstadsområdet.

Det bliver den erfarne filmmand Thomas Gammeltoft, der fra 1. september sætter sig i direktørstolen for den nystartede Copenhagen Film Fund.

Han begynder arbejdet med at sikre at flere internationale film og tv-serier fremover produceres i København og Hovedstadsområdet.

"Danmark har momentum som aldrig før når det gælder tv-serier og spillefilm. Vi vinder priser og vores kreative folk både foran og bag kameraet er populære og attraktive kræfter internationalt. En filmfond i København kan blive prikken over i’et for danske og internationale spillefilm og tv-serier og skabe vækst i hovedstaden. Den er længe ventet og det er en stor ære for mig at få lov til at være med til opbygningen af den," siger Thomas Gammeltoft i en pressemeddelelse.

Thomas Gammeltoft har produceret en lang række danske spillefilm og tv-serier – bl.a. 'En kort en lang', 'Rembrandt', 'Fidibus' og 'Frygtelig Lykkelig' samt tv-serierne 'Album' og 'Lulu og Leon', og han er netop nu ved at afslutte en større amerikansk/engelsk spillefilm 'Good People' med base i London.

Thomas Gammeltoft kommer fra et job som kreativ direktør i produktionsselskabet Eyeworks Fine and Mellow og har tidligere stået i spidsen for selskaberne Fine & Mellow og Film og Lyd.

"Vi er virkelig tilfredse med at en så dygtig filmproducer som Thomas vil give sig i kast med at starte Copenhagen Film Fund. København og Hovedstadsområdet har et kæmpe potentiale i forhold til at tiltrække internationale filmproduktioner - senest er Københavns udnævnt til verdens bedste by," siger fondens bestyrelsesformand, Jørgen Ramskov.

Budget 35 mio.

Copenhagen Film Fund har til formål at tiltrække internationale film og tv-produktioner til hovedstadsområdet med henblik på skabe job og vækst i regionens kreative erhverv.

Fonden har en samlet økonomisk ramme til drift og investeringer på 35 mio. kr. som skal dække en indkøringsperiode på tre år, og fonden tilbyder medfinansiering til film og tv-projekter der via produktion i hovedstadsområdet medvirker til at skabe økonomisk vækst og omsætning.

Fonden er finansieret med bidrag fra Københavns Kommune, Region Hovedstaden, syv omegnskommuner (Hvidovre, Ballerup, Frederiksberg, Brøndby, Albertslund, Furesø og Helsingør) og en række private investorer og faglige organisationer i film- og tv-branchen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs