MediaWatch

”Hold kæft hvor kunne det være fedt, hvis…”

Bøger om Kenneth Plummer og Flemming Østergaard var lærerige med omvendt fortegn og ikke just eksempler til efterlevelse for vicedirektør Ulf Lund, YouSee.

Niels Breining hører til de ledelsesmæssige forbilleder for vicedirektør i YouSee, Ulf Lund, der traf sin vigtigste karriere-beslutning i 2001, da han skiftede jobbet som advokat ud til fordel for en stilling som programdirektør for TDC Kabel TV.

Ulf Lund er ugens gæst i 'Medieleder'.

1. Hvem er dit ledelsesmæssige forbillede?

”Mit bedste bud vil være en kloning mellem Barack Obama og Niels Breining - på trods af kloningens nok lidt aparte fysiske fremtoning. Barack Obama for hans karisma og integritet og Niels Breining for hans mod til at være anderledes og hans evne til at tænke mange træk frem. Obama har jeg jo kun oplevet på lang afstand, mens jeg til gengæld følger Niels på tæt hold.”

2. Hvilken beslutning har haft størst betydning for din karriere?

”Da jeg droppede min sikre advokatkarriere til fordel for en lidt mere usikker TDC-fremtid. Jeg har stadig ikke fortrudt det et øjeblik, og det er efterhånden mere end 10 år siden nu. Men samtidig ville jeg nødig have været foruden den lidt hårde advokatskoling og det gode kontaktnet, som også fulgte med advokatjobbet.”

3. Hvad er den væsentligste forskel på at være leder i mediebranchen og i andre brancher?

”Man skal acceptere, at der er meget, der ikke kan måles og vejes. Mavefornemmelser er en god ting og samtidig spiller relationer nok en relativt større rolle i mediebranchen. Det er svært at lave gode medieforretninger, hvis man ikke kan spille på det brede klaver.”

4. Hvilken bog har inspireret dig mest i forhold til at være medieleder?

”Jeg er ikke den store fan af ledelsesbøger, og jeg har efterhånden et mindre uåbnet bjerg på hylden derhjemme. Mit lidt ironiske svar må i stedet være ”Plummer - summen af kardemommen” og ”Løvekongens Storhed & Fald”, som faktisk begge to var ret tankevækkende, uden at jeg dermed har taget stilling til sandhedsværdien.”

5. Hvilken sætning er den vigtigste som medieleder?

”Hold kæft hvor kunne det være fedt, hvis…”. Jeg prøver selv på at fastholde et stort drive og en konstant lyst til at tænke nyt, også selvom mine kolleger nogle gange er ved at blive sindssyge over det. ”Energisk lederskab” kunne man måske også kalde det.”

Om Ulf Lund
Ulf Lund er cand.jur. og har siden 2008 har været vicedirektør i YouSee med ansvar for alle produkter, tv, radio, bredbånd og telefoni. Han kom til TDC i 2001, først som programdirektør for TDC Kabel TV og siden som kommunikationsdirektør, inden han kom til YouSee.

- PFL

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs