MediaWatch

Ny tilgængelighedsredaktør i DR

En ny titel er blevet oprettet i DR – Heidi Sivebæk bliver ny tilgængelighedsredaktør.

Fremover vil DR-medarbejderstaben bestå af endnu en redaktør – en såkaldt tilgængelighedsredaktør, som bliver besat af Heidi Sivebæk. Det oplyser DR.

Public service-kontrakten med Kulturministeriet for 2011-2014 har et særligt afsnit om hensynet til handicappede, og for en måned siden vedtog DR’s direktion en egentlig handlingsplan for tilgængelighed.

På den måde skal Heidi Sivebæk være med til at sikre, at licensbetalerne kan høre, se, læse og forstå, hvad DR tilbyder dem, og er der problemer – for eksempel med at høre, hvad der bliver sagt eller se, hvad der sker, skal hun være med til at fjerne stenene på området.

”Det er jo ikke sådan, at vi ikke har gjort noget på området hidtil, men det har været spredt ud over mange hænder og områder. Som tilgængelighedsredaktør skal jeg sikre, at vi holder fokus. Du kan kalde det en slags controller-funktion,” siger Heidi Sivebæk og fortsætter:

”Som tilgængelighedsredaktør skal jeg være med til at skubbe projekter i gang, men jeg skal også være DR’s ansigt udadtil på området.”

Heidi Sivebæk har arbejdet hos DR i snart 25 år og har tidligere været chef for bl.a. DR Programudvikling og DR København.

- CT

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs