MediaWatch

TV 2-redaktør må slippe politiske tøjler

Redaktionschef Ulla Østergaard trækker sig fra sine opgaver på TV 2 News, fordi hun er gift med den omstridte, tidligere spindoktor Peter Arnfeldt.

TV 2's redaktionschef Ulla Østergaard er trådt i baggrunden på grund af sine relationer til tidligere spindoktor Peter Arnfeldt, som hun er gift med.

I den situation duer det ikke, at Ulla Østergaard er med til at koordinere den politiske dækning.

TV 2 besluttede i fredags at fjerne Ulla Østergaard fra redaktørrollen på de politiske News-programmer ’Mogensen og Kristiansen’ og ’Tirsdagsanalysen’.

“Ulla og jeg har sammen besluttet, at hun ikke skal have ansvaret for noget, der kan lappe ind over dækningen af den sag. Og det laver vi ikke om på, før disse ting er afklaret – enten ved at undersøgelsen er afsluttet, eller Peter Arnfeldts rolle er klarlagt," siger kanalchef Mikkel Hertz, TV 2 News, til politiken.dk.

Ulla Østergaard er ikke længere involveret i den daglige politiske dækning. Derfor er det kun magasinprogrammerne, der skal have sig en ny redaktør. Hun fortsætter dog som redaktør for udenrigsmagasinet 'Ellemann og Lykketoft'.

Det er ikke første gang, at Ulla Østergaards arbejdsmæssige rolle skal ændres i forbindelse med aktuelle politiske sager.

Ulla Østergaard kom også i fokus, da TV 2 i oktober 2010 valgte at slette et klip med en vred Lars Løkke Rasmussen, der overfuser en journalist på TV 2's parkeringsplads.

Foto: Fra dokumentarfilmen 'Dagbog fra midten' om det nu hedengange parti Ny Alliance, som Ulla Østergaard den gang var pressechef for.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs