MediaWatch

Jesper Grønholdt stopper i MTG

Efter 14 år i koncernen er Jesper Grønholdt i fredags stoppet som adm. direktør for Viasat A/S i Danmark, oplyser MTG Danmark. Jesper Grønholdts farvel til tv-koncernen har baggrund i en chefrokade, der blev gennemført i starten af 2011. I januar byttede de to direktører i henholdsvis Viasat, Kim Poder, og i TV3, Jesper Grønholdt, direktørstol.

Efter 14 år i koncernen er Jesper Grønholdt i fredags stoppet som adm. direktør for Viasat A/S i Danmark, oplyser MTG Danmark.

Jesper Grønholdts farvel til tv-koncernen har baggrund i en chefrokade, der blev gennemført i starten af 2011. I januar byttede de to direktører i henholdsvis Viasat, Kim Poder, og i TV3, Jesper Grønholdt, direktørstol.

”Dette skifte har været rigtig godt for MTG, TV3 og Viasat, men det har med beklagelse vist sig at være et skifte, som ikke har fungeret lige så godt for mig som for selskaberne,” siger Jesper Grønholdt og uddyber:

“Rokaden betød, at jeg kom tilbage til det samme job, som jeg bestred for 12 år siden. Det fik mig til at tænke på, at tiden var moden til at prøve noget andet. Hvad det "andet" bliver, må tiden vise. Jeg siger farvel til en unik virksomhedskultur, fantastiske kollegaer, og fremfor alt en enestående koncernledelse.”

Kulturbærer i mange år
MTG-direktør Jørgen Madsen, der har arbejdet sammen med Jesper i mange af årene, er personligt ked af hans beslutning.

“Han har i sine mange år i MTG opnået fantastiske resultater, og han har været en kulturbærer af de store i TV3-kanalernes udvikling til en af seernes foretrukne leverandører af underholdende tv. Han har i alle årene haft en central rolle i MTG’s ledelse i Danmark. Og han har på mange fronter haft afgørende indflydelse på, at TV3- kanalerne i dag står så stærkt i både seernes og i markedets bevidsthed”, siger MTG’s adm. direktør i Danmark, Jørgen Madsen - med en henvisning til TV3's stærke position i foråret.

Hvilke planer har du nu - ser du dig selv blive i 'gamle medier' eller skifte spor til nye medier eller reklame?

”Jeg synes ikke, det giver mening at bryde det op i nye og gamle media. Det handler om markedspositioner og mod til at gå nye veje! På broadcast-siden er der masser af muligheder. TV's distributionsled står over for markante udfordringer. Både produktionsselskaber, Google og Hollywood-selskaberne m.fl. vil selv til at distribuere indhold og bygge deres egne distributions-brands lokalt og globalt, som til eksempel Hulu.com. Det er i denne smeltedigel af muligheder, at jeg skal finde mit nye ståsted,” siger Jesper Grønholdt til Mediawatch.

Du var i koncernen i 14 år, hvilket er karakteristisk for TV3 og MTG, der har tradition for, at flere folk i ledergruppen sidder meget længe. Det har givetvis mange fordele, men er der også ulemper i den moderne medieverden?

”Kontinuitet på lederposterne er en fordel, så længe man også når sine mål i forhold til økonomi, produkt/mærke styrke og medarbejdertilfredshed. Men lederholdet, man sætter, skal selvsagt kunne takle markeds- og forbrugerudviklingen over tid.”

Ny direktør søges
Jesper Grønholdt har været ansat i MTG-koncernen siden 1997. I 2002 blev han adm. direktør for TV3 A/S og i januar 2011 skiftede han til en stilling som adm. direktør for Viasat A/S

Viasat A/S i Danmark skal nu have en ny, adm. direktør, og indtil den rette person er fundet, vil Jørgen Madsen varetage stillingen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs