Journalistik om korruption i fodbold sikrer Jan Jensen Publicistpris

Sportsjournalist Jan Jensen modtager årets Publicistpris for afdækning af magtmisbrug og korruption i sport.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
ritzau

Publicistprisen 2023 er torsdag blevet tildelt Jan Jensen for sin mangeårige indsats som kritisk sportsjournalist, der især har haft fokus på fodboldpolitik.

Det skriver Den Danske Publicistklub, der uddeler prisen, i en pressemeddelelse.

Jan Jensen modtager prisen, fordi han igennem hele sin karriere har haft en enestående evne til at forfølge historien, lige meget hvem modstanderen måtte være, lyder en del af juryens begrundelse.

”Jan har et politisk og undersøgende blik på at dække sporten, så fokus ikke er på, hvem der vinder, men på penge og magten, misbruget og korruptionen i de organisationer, som lever af sporten,” lyder det.

Publicistprisen uddeles hvert år af Den Danske Publicistklub. Det er et netværk for journalister og mediefolk, og prisen har været uddelt siden 1980.

I over 38 år har Jan Jensen dækket sportsjournalistikken på Ekstra Bladet. Senest har han gjort sig bemærket med podcasten ”Blodbold”, der afdækker korruption og magtmisbrug i forbindelse med VM i fodbold i Qatar.

For den blev han også kåret som årets sportsjournalist af foreningen Danske Sportsjournalister.

Den Danske Publicistklub uddelte torsdag aften også priserne Rebelprisen og Dokumentarprisen.

Rebelprisen gik til journalist og tv-vært Signe Molde, der lukker seerne med ind i ellers lukkede miljøer i programserien ”Signe Molde på udebane”.

”Hun formår at give humoren et publicistisk temperament, der klæder både journalistikken og mediebranchen,” lyder det fra juryen.

Dokumentarprisen gik til en række journalister fra Politiken for deres dækning af partnerdrab.

Artikelserien er skrevet af journalisterne Line Vaaben, Frank Hvilsom, Lisa Seidelin, Peter Jørgensen, Kathrine Eggert Wadsholdt og fotograf Mads Nissen.

Sidste år gik Publicistprisen til Rasmus Tantholdt for hans dækning af krig i dansk tv.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også