DR slår to direktørområder sammen

Karsten Dyhrberg Nielsen fratræder sin stilling som direktør for Bruger, Marked og Publicering efter 14 måneder på posten. Området sammenlægges med direktørområdet Generaldirektørens Stab.
"Det bliver en fordel, at vi nu endnu bedre kan samtænke vores indsats, uanset om det gælder indhold, digitale brugerindgange, markedsføring eller kommunikation," udtaler generaldirektør Maria Rørbye Rønn. | Foto: Jens Dresling
"Det bliver en fordel, at vi nu endnu bedre kan samtænke vores indsats, uanset om det gælder indhold, digitale brugerindgange, markedsføring eller kommunikation," udtaler generaldirektør Maria Rørbye Rønn. | Foto: Jens Dresling

De to direktørområder Bruger, Marked og Publicering (BMP) og Generaldirektørens Stab (GD Stab) i DR samles til ét område. I spidsen for det samlede område står Lasse Bastkjær Jensen, som i forvejen er direktør for GD Stab. Det fremgår af en meddelelse fra DR. 

Samtidig fratræder Direktør for BMP, Karsten Dyhrberg Nielsen. Han har siddet i stillingen siden marts 2022.

Ifølge generaldirektør Maria Rørbye Rønn skal samlingen af de to direktørområder sikre et mere tværgående perspektiv og samarbejde. 

”Jeg er sikker på, at en integration mellem de områder, der i dag har ansvaret for det tværgående og helhedsorienterede blik på vores kerneopgave, vil styrke DR’s virke og sikre en stærkere drivkraft bag implementeringen af strategien. Det bliver en fordel, at vi nu endnu bedre kan samtænke vores indsats, uanset om det gælder indhold, digitale brugerindgange, markedsføring eller kommunikation,” udtaler hun i meddelelsen.

Lasse Bastkjær Jensen har siden januar 2022 været direktør for GD Stab-området. Med sammenlægningen af de to områder bliver han også direktør for BMP. | Foto: Bjarne Bergius Hermansen
Lasse Bastkjær Jensen har siden januar 2022 været direktør for GD Stab-området. Med sammenlægningen af de to områder bliver han også direktør for BMP. | Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Lasse Bastkjær Jensen var fra 2016 til 2020 kommunikationsdirektør i DR, inden han skiftede til jobbet som kommunkationsdirektør i Landbrug & Fødevarer. Han vendte i 2022 tilbage til DR, hvor han det seneste knap halvandet år har været direktør for GD Stab-området. Det nu nedlagte direktørområde BMP blev oprettet, efter DR i 2021 opdaterede sin strategi og i den forbindelse nedlagde direktørområdet DR Medier.

”Jeg er glad for, at Lasse bliver direktør for det samlede område. Han var i sin tid helt tæt på udarbejdelsen af vores strategi ’Sammen om det vigtige’ og har et stort netværk i og uden for DR. Jeg har også sat pris på at arbejde sammen med Karsten Dyhrberg Nielsen, og BMP har været inde i en vigtig udvikling under hans ledelse,” udtaler Maria Rørbye Rønn.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvad Karsten Dyhrberg Nielsen nu skal i stedet. Inden han kom til DR sidste år, har han bl.a. været adm. direktør i Stim (Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå) fra 2014-2021 og adm. direktør i NCB, Nordisk Copyright Bureau & NMP (Network of Music Partners) fra 2008-2014.

Nu starter ”et stort arbejde”

Først på dagsordenen hos direktøren for det nye samlede område er at få afklaret de spørgsmål, der ”helt naturligt opstår, når man ændrer på organiseringen,” lyder det.

”Lad os bare være ærlige: Det letteste er jo altid udmeldingen her i dag (tirsdag red.) om, at vi skal blive endnu bedre til at se på tværs og sikre ophæng i strategien. En del sværere er det at få det hele omsat til praksis og betydning for den enkelte afdeling og medarbejder. Derfor starter der nu et stort arbejde med det. Jeg har arbejdet tæt sammen med mange af de kolleger, der kommer fra BMP, men ser frem til at komme rundt og få yderligere indsigt og tættere dialog i afdelingerne,” udtaler Lasse Bastkjær Jensen.

Etableringen af det nye direktørområde er trådt i kræft den 2. maj. Udover generaldirektøren består DR’s direktion nu af nyhedsdirektør Sandy French, direktør for Kultur, Børn & Unge, Henrik Bo Nielsen, direktør for Økonomi, Teknologi og Medieproduktion, Mads Diness samt Lasse Bastkjær Jensen


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også