MediaWatch

Lars Munch rykker ind som formand for Politiken-Fonden

Torsdag indtræder den fratrådte formand for JP/Politikens Hus Lars Munch formelt som ny bestyrelsesformand i en af de to ejerfonde samt holdingselskab bag koncernen. Udskiftningen har været ventet siden sommer.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

I 1999 skiftede Lars Munch sin direktørstol i Bonnier-koncernen ud med posten som adm. direktør hos Dagbladet Politiken - og i løbet af de næste 23 år blev Lars Munch først udnævnt som adm. direktør i JP/Politikens Hus og i 2013 som bestyrelsesformand for den samlede koncern.

Torsdag eftermiddag træder han ind i sin fjerde toppost i regi af mediekoncernen med valget som formand for både Politiken Holdning og Politiken-Fonden, som ejer medieselskabet sammen med Jyllands-Postens Fond, hvor Jørgen Ejbøl er formand.

Det er sket ved Politiken-Fondens årsmøde og generalforsamling i A/S Politiken Holding torsdag eftermiddag.

Det har været kendt siden juni sidste år, at Lars Munch skulle overtage formandsposten i Politiken-Fonden efter Karsten Ohrt, som torsdag er trådt ned som næstformand.

Lars Munch blev kørt i stilling som ny formand for Politiken-Fonden kort tid efter, det sidste forår stod klart, at Lars Munch på initiativ fra Jørgen Ejbøl og Jyllands-Postens Fond skulle stoppe som formand for JP/Politikens Hus efter otte år på posten.

Formandsposten i koncernen blev officielt overdraget til Lars Munchs efterfølger, Peter Bartram, 25. februar i år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs