MediaWatch

Kodas bestyrelse får ny formand efter seks år

Kodas bestyrelsesformand gennem de seneste seks år bliver menigt medlem af bestyrelsen, der får hidtidig næstformand i spidsen.

Niels Mosumgaard stopper efter seks år på formandsposten hos Koda. | Foto: PR/Koda

Rettighedsorganisationen Koda skifter ud på formandsposten, hvor Niels Mosumgaard takker af efter seks år. Det oplyser Koda i en meddelelse.

Ny mand på formandsposten er Niels Rønsholdt, der træder et skridt op fra sin nuværende næstformandspost. Den afgående formand, Niels Mosumgaard, fortsætter som menigt medlem af Kodas bestyrelse.

"Der er stadig masser at tage fat på, heldigvis, for der er gang i udviklingen, også uden for Koda. Men der er ingen tvivl om, at vi skylder Niels Mosumgaard en enorm tak for hans ukuelige, insisterende fokus på, at tiden var inde til et opgør med gamle magtstrukturer og måder at gøre tingene på," siger Anders Lassen, Kodas direktør, i meddelelsen.

Niels Mosumsgaards stop som bestyrelsesformand er dikteret af Kodas vedtægter, der siger, at en formand maksimalt kan sidde på posten i seks år.

Næstformænd i den nye bestyrelse er Ole Dreyer og Anna Lidell. Bestyrelsen har i alt 10 medlemmer.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs