MediaWatch

Serieiværksætter og Stofa-chef tager plads i Egmont-bureaus bestyrelse

Egmont Publishing overtager majoriteten af marketingbureauet S360 og har rekrutteret nye, eksterne bestyrelsesmedlemmer, der skal være med til at ekspandere forretningen.

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Morten Strunge er blandt de nye medlemmer af bestyrelsen hos s360. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Marketingbureauet S360, som Egmont Publishing investerede i tilbage i 2017, udvider bestyrelsen med nye medlemmer.

Nye i bestyrelsen er Morten Strunge, der bl.a. var med til at stifte teleselskaberne Onfone og Plenti, bogtjenesten Mofibo og senest podcastplatformen Podimo, sammen med Sube Nabe Frederiksen, adm. direktør for Stofa. Derudover er Erik Norberg, der er direktør for forretningsbenet marketing services hos Egmont Publishing, blevet medlem af bestyrelsen.

Udvidelsen kommer i forlængelse af, at Egmont Publishing har øget sin investering i S360 og overtaget ejerskabet.

"Vi har opkøbt yderligere ejerandele, så vi nu er majoritetsejer af selskabet. Det følger den plan, som blev lagt, da vi købte os ind i 2017. Vi er kommet op over halvdelen af ejerskabet og har nu over 60 pct. af ejerskabet. Jakob og Mathias (hhv. Vedel og Hillerup, stftere af S360, red.) er stadig med som betydelige ejere, og så er der andre medarbejdere i selskabet, som har mindre andele. Vi vil stadig gerne have stifterne med om bord. Det er vigtigt for os," siger Klaus Høeg-Hagensen, adm. direktør for Egmont Publishing og bestyrelsesformand for S360.

Ambitioner om vækst

S360 er stiftet i 2011 af Jakob Vedel og Mathias Hillerup, der altså ejer minoriteter af selskabet. Marketingbureauet har kontorer i Aarhus, København, Malmø og Helsinki. Og planerne med de nye kompetencer i bestyrelsen er bl.a. ekspansion.

"Jeg glæder mig utroligt meget til samarbejdet med Morten og Sune. Jeg forventer, at de på hver deres måde kan bidrage til vores rejse i S360. Vi er i fuld gang med en nordisk ekspansion, og Sune bliver med sin baggrund fra konsulentbranchen og sine analytiske evner en vigtig sparringspartner i vores skaleringsproces. Morten tænker og agerer globalt og har stor erfaring fra den anden side af bordet og bliver især vigtig i forhold til at få bygget den rigtige organisation, der er rustet til vækst," lyder det i en pressemeddelse fra Jakob Vedel, S360's adm. direktør og medstifter.

Bestyrelsesformand Klaus Høeg-Hagensen mener, at de nye ansigter i bestyrelsen kan skubbe marketingbureauet i den rigtige retning.

"S360 har, som vi ser det, et kæmpe potentiale. Og vi vil som ansvarlig ejer gerne have en bestyrelse, som er bredt funderet, og som har erfaring med at udvikle virksomheder. Jeg kender Sune fra mit tidligere job (hos Stofa, red.) som en meget stærk strategisk kraft med stort overblik. Morten har vi kendt i flere år her i huset, og han har prøvet at internationalisere en digital virksomhed tidligere. Så vi prøver at give stifterne de bedste forudsætninger for at udvikle selskabet ved at have andre end Egmont-folk med i bestyrelsen," siger Klaus Høeg-Hagensen.

Podcast-sammenfald

Med udskiftningen i S360's bestyrelse kommer to aktører, der vil opdyrke et betalingsmarked for podcasts på dansk jord, til at sidde i samme bestyrelse. Egmont Publishing, der har Klaus Høeg-Hagensen som adm. direktør, luftede tidligere på måneden planer om at lancere platformen Talk Town, mens Morten Strunge er stifter af og adm. direktør for Podimo, der i april varslede sit indtog på markedet.

Dét sammenfald er "et rent tilfælde", siger Klaus Høeg-Hagensen.

"Vi har kendt Morten her i Egmont Publishing i flere år og har haft flere projekter, hvor Morten har været rådgiver, og man skal ikke lægge noget i det. Vi ved godt, at vi bliver konkurrenter," siger Egmont Publishing-direktøren.

Ud over Klaus Høeg-Hagensen og de nye medlemmer, Morten Strunge, Sune Nabe Frederiksen og Erik Norberg, består S360's bestyrelse af de to stiftere Jakob Vedel og Mathias Hillerup samt Morten Johansen.

Egmont-ejet bureau køber digital marketing-konkurrent

Egmont bevæger sig længere ind på reklamebureauernes territorium

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere