MediaWatch

Syddansk Universitet udnævner journalistprofessorer

Leder af Center for Journalistik på Syddansk Universitet er sammen med en kollega blevet udnævnt til professorer ved instituttet.

Foto: Thomas Bo Christensen

SDU har udnævnt to kræfter ved Center for Journalistik i to faste journalistiske professorater. Udnævnelserne gælder David Nicolas Hopman og centerleder Peter Bro, oplyser sidstnævnte på Linkedin.

”Både David og jeg glæder os meget til at være med til at udvikle såvel journalistikken som journalistik-forskningen i de kommende år sammen med mange dygtige kolleger,” skriver Peter Bro i dag på LinkedIn.

Ud over at være nyudnævnt professor har Peter Bro siden 2011 været centerleder ved Center for Journalistik, hvorfra han også er ph.d. og lektor.

Hans medprofessor, David Nicolas Hopman, er uddannet fra Statskundskab ved Aarhus Universitet, men har siden 2012 været tilknyttet Center for Journalistik som henholdsvis associate og MSO-professor - sidstnævnte er en betegnelse for et tidsbegrænset professorat med særlige opgaver.

Ifølge Peter Bro kommer udnævnelserne som et led i SDU’s generelle oprustning på journalistikken.

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs