MediaWatch

Dansker får toppost for kommunikation i EU-Kommissionen

I over to årtier har Pia Ahrenkilde Hansen arbejdet med kommunikation i Europa-Kommissionen.

Pia Ahrenkilde Hansen. | Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Yves Herman

Pia Ahrenkilde Hansen bliver generaldirektør for kommunikation i EU-Kommissionen i Bruxelles. Hun udnævnes onsdag, skriver kommissionen i en pressemeddelelse.

Pia Ahrenkilde Hansen, som nu er en af kommissionens tre vicegeneralsekretærer, bliver den første kvinde på posten.

Hun afløser finnen Timo Pesonen, som fremover skal lede afdelingen for det indre marked, industri, iværksætteri og små og mellemstore virksomheder.

Danskeren har arbejdet i kommissionen i knap 25 år. Hun var talsperson fra 1999 til 2009 under de tidligere formænd Romano Prodi og José Manuel Barroso.

Herefter havde hun i fem år den centrale rolle som ledende talsperson for kommissionen. Det var under Barrosos anden periode som formand. Efterfølgende fik Pia Ahrenkilde Hansen ansvar for kommissionens kontorer i medlemslandene.

Danskeren, som i øjeblikket er driftsdirektør i kommissionen, overtager posten som generaldirektør for kommunikation 16. marts.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs