MediaWatch

Kulturminister scorer lavt i ny ministermåling

Liberal Alliances ministre indtager bundplaceringerne i ny måling, hvor kulturminister Mette Bock får tredjelaveste karakter. Det er et lille fald i forhold til samme måling sidste år.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Det seneste års arbejde i Kulturministeriet har ikke givet Mette Bock (LA) medvind i den tredje årlige ministermåling af den nuværende VLAK-regering fra Gallup. Det skriver Berlingske.

Med 30 point på en skala op til 100 indtager Mette Bock en plads som nr. 20 ud af 22 i vælgernes vurdering af, hvor godt de synes, at de enkelte ministre i VLAK-regeringen har klaret sig i 2018.

Med forbehold for den statistiske usikkerhed er karakteren den laveste, Mette Bock har fået. I den tilsvarende måling sidste år lå Mette Bock på plads nummer 17 på ministerlisten med 33 point. Året forinden var hendes score 31.

Liberal Alliances seks ministre ligger alle i bunden af det aktuelle barometer, hvor ældreminister Thyra Frank igen i år får den laveste karakter, mens Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen ligger næstsidst.

"Jeg læser det sådan, at vi er det parti i regeringen, som skiller sig mest ud – forstået på den måde, at vi kæmper mest indædt og tydeligt for borgerligt-liberale sager. Og så er det klart, at vores ministre i højere grad skiller vandene over for dem, der ikke stemmer borgerligt eller liberalt," siger Christiana Egelund, politisk ordfører hos Liberal Alliance, til Berlingske.

I toppen af listen ligger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med en score på 48. De efterfølgende pladser indtages af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), justitsminister Søren Pape Poulsen (C) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs