MediaWatch

Journalister på Fagbladet 3F vinder pris

To journalister på fagbladet får Kristian Dahls Mindelegat for deres afsløringer om udbuddet af byggeriet af den nye Storstrømsbro.

Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup
Den nuværende Storstrømsbroen, der efter planen skal erstattes af en ny. Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

De to journalister Karsten Østergaard og David Rebouh er blevet tildelt Kristian Dahl Mindelegat. Det oplyser Kreds 1 under Dansk Journalistforbund i en meddelelse.

Prisen gives for de to journalisters afdækning af, "hvordan italienske entreprenørfirmaer vandt udbuddet på den nye Storstrømsbro på et yderst tvivlsomt og usikkert grundlag". Karsten Østergaard og David Rebouh har bl.a. afdækket, at flere af de pågældende italienske firmaer er under mistanke for at være involveret i korruptions- og bestikkelsessager.

"Komiteen vil gerne rose de to journalister for at grave en klassisk og unik undersøgende historie ud i et stofområde, som kan være svært at skabe opmærksomhed omkring. Samtidig formidler Karsten Østergaard og David Rebouh deres artikler på en let forståelig måde uden dikkedarer, så alle er med og kan forstå sagens alvor," skriver Kreds 1.

Kristian Dahl Mindelegat uddeles til en yngre journalist, der er medlem af Kreds 1, "som med lødig journalistik har skabt øget interesse for og debat om sit stofområde". Med prisen følger 15.000 kr.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere