MediaWatch

DR Vejret ansætter ny vært og rykker holdet til Aarhus

Det bliver med et enkelt nyt ansigt om bord, der kommer fra en stilling på ugebladet Alt for damerne, at DR Vejret fra februar sender fra nyt studie i Aarhus.

DR Vejret bliver fra næste måned sendt fra studiet i Dokk1 i Aarhus | Foto: /ritzau/Joachim Ladefoged/Arkiv

DR Vejret lukker ned i København for at flytte vejrstudiet til Aarhus 1. februar. Det er en del af DR's udrykningsmanøvre, der blev meldt ud i 2016, og som medfører, at mediehuset har flyttet en række redaktioner til provinsen for at styrke DR's tilstedeværelse uden for hovedstaden.

Mens DR's videnskabsredaktion nu har adresse i Aalborg, har dele af kulturredaktionen, samt DR Sporten og DR Vejret fremover base i Aarhus.

I forbindelse med flytningen har mangeårig vejrvært Jesper Theilgaard samt Anders Bartholdy valgt at forlade vejrredaktionen, da de ikke har ønsket at forlade København. Det har givet plads til en nyansættelse i skikkelse af Louise Gade Sig. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Louise Gade Sig har hidtil været journalist på Egmonts ugeblad Alt for damerne.

"Det er en kæmpe ære at komme med på holdet og fortælle danskerne om noget af det, der optager os allermest: vejret. Jeg er blevet oplært af DR's vejr-koryfæer Theilgaard, Jacobsen og Jarnvig og føler mig efterhånden godt klædt på,” siger vejrværten, der selv er vokset op i Vestjylland, og som glæder sig til at ”vende hjem” til fastlandet," udtaler hun i meddelelsen.

Den nye vejrredaktion består af værterne Christian Cherry, Mikael Jarnvig, Søren Jacobsen, Anja Fonseca, Nina Bendixen, der i øjeblikket er på barsel, samt Louise Gade Sig.

I alt 165 årsværk flyttes fra hovedstaden til Aalborg og Aarhus som led i DRs flytteplan.

Vejrvært forlader DR efter 27 år

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs