MediaWatch

DR ansætter ny viden- og tech-korrespondent fra egne rækker

I forbindelse med at DR Nyheder vil øge sin dækning af videnskabs- og teknologiområdet, har public service-stationen hyret ny viden- og tech-korrespondent med base i Aalborg.

Carsten Nielsen bliver ny viden- og tech-korrespondent i DR Nyheder pr. 1. februar 2018. | Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1

DR-journalist og tilrettelægger Carsten Nielsen bliver stationens nye korrespondent, der fra det nye videnscenter i Aalborg skal rapportere om videnskab og ny teknologi. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Carsten Nielsen har senest arbejdet som tilrettelægger på en række udsendelser med psykologiprofessor Svend Brinkmann og har desuden arbejdet med det nu hedengangne DR-radiomagasin "Harddisken". Han har også i otte år været ansat som videnskabsjournalist på Aalborg Univsersitet.

"Jeg glæder mig til at finde og fortælle de gode historier om, hvordan ny teknologi påvirker danskernes arbejds- og privatliv. Videnskab og teknologi løser en masse problemer for os, men skaber også nogle nye i farten. Det bliver et privilegium at få lov til at fortælle om begge dele sammen med resten af DR's stærke hold på området," siger Carsten Nielsen i meddelelsen.

Ansættelsen er en del af DR's oprustning på dækningen af netop viden- og techstoffet, som tidligere er blevet udmeldt. Carsten Nielsen skal primært rapportere til TV Avisen, men også på DR's øvrige platforme.

"2018 er udnævnt til "Videnskabens År" i DR, og jeg er glad for, at Carsten Nielsen bliver både ansigt og stemme på vores dækning af de mange historier, der gemmer sig på de to områder – uanset om det handler om selvkørende biler, robotter eller 3D-printede organer," siger Bjørn Lambek, redaktionschef på Erhverv & Økonomi i DR Nyheder, i meddelelsen.

DR's nye vidensredaktion i Aalborg består af cirka 30 medarbejdere.

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs