MediaWatch

DR ansætter ny viden- og tech-korrespondent fra egne rækker

I forbindelse med at DR Nyheder vil øge sin dækning af videnskabs- og teknologiområdet, har public service-stationen hyret ny viden- og tech-korrespondent med base i Aalborg.

Carsten Nielsen bliver ny viden- og tech-korrespondent i DR Nyheder pr. 1. februar 2018. Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1

DR-journalist og tilrettelægger Carsten Nielsen bliver stationens nye korrespondent, der fra det nye videnscenter i Aalborg skal rapportere om videnskab og ny teknologi. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Carsten Nielsen har senest arbejdet som tilrettelægger på en række udsendelser med psykologiprofessor Svend Brinkmann og har desuden arbejdet med det nu hedengangne DR-radiomagasin "Harddisken". Han har også i otte år været ansat som videnskabsjournalist på Aalborg Univsersitet.

"Jeg glæder mig til at finde og fortælle de gode historier om, hvordan ny teknologi påvirker danskernes arbejds- og privatliv. Videnskab og teknologi løser en masse problemer for os, men skaber også nogle nye i farten. Det bliver et privilegium at få lov til at fortælle om begge dele sammen med resten af DR's stærke hold på området," siger Carsten Nielsen i meddelelsen.

Ansættelsen er en del af DR's oprustning på dækningen af netop viden- og techstoffet, som tidligere er blevet udmeldt. Carsten Nielsen skal primært rapportere til TV Avisen, men også på DR's øvrige platforme.

"2018 er udnævnt til "Videnskabens År" i DR, og jeg er glad for, at Carsten Nielsen bliver både ansigt og stemme på vores dækning af de mange historier, der gemmer sig på de to områder – uanset om det handler om selvkørende biler, robotter eller 3D-printede organer," siger Bjørn Lambek, redaktionschef på Erhverv & Økonomi i DR Nyheder, i meddelelsen.

DR's nye vidensredaktion i Aalborg består af cirka 30 medarbejdere.

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere