MediaWatch

Tegner på Jyllands-Posten vinder international pris

Niels Bo Bojesen har netop vundet andenpræmien ved FN's årlige prisuddeling for verdens bedste politiske satiretegning.

Kåre Viemose/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Kåre Viemose

Tegningen "Så er der sat dato på Brexit" har tirsdag indbragt Jyllands-Postens tegner Niels Bo Bojesen andenpræmien ved FN's prisuddeling for verdens bedste politiske satiretegning, The United Nations/Ranan Lurie International Political Cartoon Award 2017. Det skriver Jyllands-Posten selv.

"Det er et godt og vigtigt emne, og det er nok derfor, de har valgt det. I oplægget til prisen lagde FN vægt på, at tegningen gerne skulle reflektere FN’s idealer og principper, samtidig med at det skulle være noget almenmenneskeligt," siger Niels Bo Bojesen til avisen, hvori tegningen blev bragt i marts.

Første- og andenpladsen ved prisuddelingen gik til tegnere fra hhv. Manhattan Times og The Atlanta Journal-Constitution. Niels Bo Bojesen er den eneste danske tegner, der var blandt de 13 i opløbet.

Han har desuden modtaget prisen som Årets Bladtegner i Danmark i 2017.

Prisuddeling: Her er årets bladtegnere

Forsiden lige nu

Ny pressechef i Venstre

Venstre skiller rollen som pressechef ud i en særskilt stilling op til det kommende folketingsvalg. Ny mand på posten kommer fra Danmarks Lærerforening og skal bl.a. stå i spidsen for presseindsatsen op til valget.

Ny webportal vil booste salget af den smalle litteratur

Den store omstilling: Mikrofest er navnet på en kommende online boghandel, som skal forsøge at øge salget af den smallere litteratur i Danmark. "Sitet skal ikke hjælpe til at fremme salget af flere krimier," lyder det fra én af stifterne.

Chefredaktør forlader Bold.dk

Efter otte år på posten som chefredaktør forlader Jesper Helmin Bold.dk til fordel for udenlandsk job. Adm. direktør håber at have afløser på plads hurtgt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere