MediaWatch

Tegner på Jyllands-Posten vinder international pris

Niels Bo Bojesen har netop vundet andenpræmien ved FN's årlige prisuddeling for verdens bedste politiske satiretegning.

Kåre Viemose/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Kåre Viemose

Tegningen "Så er der sat dato på Brexit" har tirsdag indbragt Jyllands-Postens tegner Niels Bo Bojesen andenpræmien ved FN's prisuddeling for verdens bedste politiske satiretegning, The United Nations/Ranan Lurie International Political Cartoon Award 2017. Det skriver Jyllands-Posten selv.

"Det er et godt og vigtigt emne, og det er nok derfor, de har valgt det. I oplægget til prisen lagde FN vægt på, at tegningen gerne skulle reflektere FN’s idealer og principper, samtidig med at det skulle være noget almenmenneskeligt," siger Niels Bo Bojesen til avisen, hvori tegningen blev bragt i marts.

Første- og andenpladsen ved prisuddelingen gik til tegnere fra hhv. Manhattan Times og The Atlanta Journal-Constitution. Niels Bo Bojesen er den eneste danske tegner, der var blandt de 13 i opløbet.

Han har desuden modtaget prisen som Årets Bladtegner i Danmark i 2017.

Prisuddeling: Her er årets bladtegnere

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere