MediaWatch

Tegner på Jyllands-Posten vinder international pris

Niels Bo Bojesen har netop vundet andenpræmien ved FN's årlige prisuddeling for verdens bedste politiske satiretegning.

Foto: /ritzau/Kåre Viemose

Tegningen "Så er der sat dato på Brexit" har tirsdag indbragt Jyllands-Postens tegner Niels Bo Bojesen andenpræmien ved FN's prisuddeling for verdens bedste politiske satiretegning, The United Nations/Ranan Lurie International Political Cartoon Award 2017. Det skriver Jyllands-Posten selv.

"Det er et godt og vigtigt emne, og det er nok derfor, de har valgt det. I oplægget til prisen lagde FN vægt på, at tegningen gerne skulle reflektere FN’s idealer og principper, samtidig med at det skulle være noget almenmenneskeligt," siger Niels Bo Bojesen til avisen, hvori tegningen blev bragt i marts.

Første- og andenpladsen ved prisuddelingen gik til tegnere fra hhv. Manhattan Times og The Atlanta Journal-Constitution. Niels Bo Bojesen er den eneste danske tegner, der var blandt de 13 i opløbet.

Han har desuden modtaget prisen som Årets Bladtegner i Danmark i 2017.

Prisuddeling: Her er årets bladtegnere

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs