MediaWatch

DR henter ny erhvervskorrespondent hos Berlingske Business

Det bliver Berlingske Business' økonomiredaktør og tidligere Bruxelles-korrespondent, der fremover skal rapportere om erhvervslivet for Danmarks Radio.

41-årige Jakob Ussing bliver fra 1. februar en del af erhvervsredaktionen i DR Nyheder. | Foto: Thomas lekfeldt © Thomas Lekfeldt

DR har hyret en ny erhvervskorrespondent i skikkelse af Jakob Ussing, 41, der kommer fra en stilling som økonomiredaktør på Berlingske Business. Det skriver DR.

Han skal fremover være DR Nyheders mand i marken, når det kommer til erhvervsstoffet, sammen med økonomikorrespondent Casper Schrøder. Tidligere har Jakob Ussing gennem tre år været Berlingskes korrespondent i Bruxelles samt leder af indsigtsgruppen for undersøgende erhvervsjournalistik på samme avis.

”Jakob Ussing er en af Danmarks mest erfarne og vidende erhvervsjournalister, og jeg er glad for, at han vil være med til at sætte ekstra tryk på DR's ambition om at styrke erhvervsstoffet på alle platforme. Jakob har både faglig dybde og skarpe formidlingsevner, så han kan være med til at sikre, at de af og til komplicerede erhvervshistorier bliver formidlet, så alle seere, lyttere og læsere kan forstå dem," siger Bjørn Lambek, redaktionschef for Erhverv og Økonomi i DR Nyheder, i meddelelsen.

Jakob Ussing, der også tidligere har været redaktør for det finansielle nyhedsbureau Direkt, inden han kom til Berlingske i 2010, går med egne ord til sin nye opgave med stor respekt for DR's brede målgruppe.

”Jeg glæder mig meget til at skulle formidle de vigtigste erhvervshistorier til DRs store skare af seere, lyttere og læsere, og jeg har stor respekt for opgaven. Jeg ser samtidig frem til at skulle samarbejde med utroligt dygtige kolleger i DR," udtaler han i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs