MediaWatch

FDIM om aftale: Endelig er den her

Endelig lykkedes det at slå søm i en mediestøtteaftale, der svarer til nutidens medieforbrug, lyder det fra Foreningen af Danske Interaktive Medier.

År efter år har de danske internetmedier skreget på en ny mediestøtteordning, og kl. 14 fredag gik ønsket i opfyldelse.

”Endelig. Langt om længe er der sket noget. Nu kommer den mediestøtte, som vi har sukket efter i mange år. Men bedre sent end aldrig,” lyder det fra formanden for FDIM, Christian Peytz, der især glæder sig over oprettelsen af innovationspuljen, men også muligheden for dispensation for støttekravet om minimum tre redaktionelle medarbejdere.

”De digitale medier er af natur meget smallere og dermed meget mindre, og derfor er det rigtig positivt.”

Ifølge Christian Peytz bliver det interessant at følge, hvordan snittet for støtten lægges i forhold til støttekravet om, at mindst halvdelen af det redaktionelle stof skal behandle politiske og samfundsrelaterede emner:

”Det bliver spændende og meget afgørende, hvordan man vælge at fortolke kravet. Vi håber en fortolkning, der går på, at det ikke er selve bredden, det kommer an på, men selve det, der bliver skrevet om. På nettet har vi ikke den samme type medier som vi kender fra dagbladene, hvor der er lidt at hvert i. Derfor bliver det spændende at se, om nichemedier som f.eks. Computerworld eller Bureaubiz falder inden for den kategori.”

Christian Peytz havde gerne set, at innovationspuljen havde været lidt større, men siger alligevel:

”Nu skal man jo ikke være utaknemmelig."

- PFL, TBC

 

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere