MediaWatch

Viasat og Canal Digital indgår stor samarbejdsaftale

Viasat får den 5. februar distributionsrettigheder til Kanal 4 og Kanal 5, mens Canal Digital omvendt vil distribuere TV3 og TV3 Puls til sine parabolkunder.

Viasat får fremover får distributionsrettigheder til Kanal 4 og Kanal 5 til Viasats parabolkunder.

Samtidig får Canal Digital distributionsrettigheder til TV3 og TV3 Puls for sine parabolkunder. Det sker med virkning fra 5. februar 2013, samme dag som TV3 Sport2 lanceres.

Kanal 4 og Kanal 5 vil fremover blive tilbudt i Bonuspakken hos Viasat via parabol, hvilket betyder at alle Viasats kunder får adgang til kanalerne.

Canal Digital inkluderer TV3 og TV3 Puls i Canal Digitals Local pakke, så TV3 og TV3 Puls yderlig kan ses af cirka 89.000 Canal Digital-kunder.

”Aftalerne giver Viasat en klart stærkere position. Viasats parabolkunder har i forvejen adgang til Danmarks mest populære kanaler fra TV3, DR TV og TV2, og vores TV-pakker bliver nu udvidet med SBS-kanalerne Kanal 4 og Kanal 5”, siger Jette Nygaard-Andersen, Viasats adm. direktør i Danmark i en pressemeddelelse.

Jarl Søderman, adm. direktør hos Canal Digital Danmark, siger:

”Vi vil sikre kunderne et bredt udvalg af tv-indhold, og derfor er vi meget glade for at få TV3 og TV3 Puls med i alle vores tv-pakker. Canal Digital er desuden den eneste udbyder på satellit med rettigheder til alle TV 2 kanalerne og samtlige SBS-kanaler. Jeg er sikker på, at vi nu kan øge konkurrencen mellem de forskellige tv-platforme, så de danske forbrugere får flere muligheder at vælge imellem.”

TV3 vurderer selv, at distributionen af TV3 og TV3 Puls via Canal Digital, kombineret med Boxer-aftalen, bidrager til at øge TV3s penetration ganske betydeligt: TV3 stiger fra 67 pct. i Q4 2012 til cirka 79 pct. i februar 2013.

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere