MediaWatch

Cavling til "Grævlingen fra Nordjylland"

Nordjyske-journalist Asbjørn With vinder årets Cavling-pris for sin kulegravning af Rebild Kommunes svigt i sager om bl.a. sexmisbrug og tvangsfjernelser.

Det var - med Cavling kommiteens formand Kurt Strands ord - "Grævlingen fra Nordjylland", der vandt årets Cavling-pris.

Asbjørn With, journalist ved Nordjyske Medier, fik prisen for sine over 130 artikler om Rebild Kommunes omfattende svigt i sager om sexmisbrug, tvangsfjernelser og hjælp til handicappede.

Afsløringerne har blandt andet ført til udskiftning på flere ledende poster i Rebild Kommune.

Kurt Strand sagde i sin tale, at Asbjørn Withs stædige arbejde var et bevis for, at lokaljournalistikken kan være andet end "hurtige copy/paste-historier."

Det er første gang, at Nordjyske Medier vinder en Cavling-pris.

Læs Asbjørn Withs serie her.
Læs Kurt Strands tale her.

Årets nominerede:

Hans Davidsen-Nielsen og Bo Maltesen, Politiken, for afsløringerne af Skatteministeriets rolle i Thorning-Kinnock-parrets skattesag. Afsløringerne førte til nedsættelse af Skattesagskommissionen.

Berlingske-journalist Line Holm Nielsen for den digitale longform-artikel "Kuppet" på medievirksomheden Zetland. Artiklen beskriver gennemførelsen og efterforskningen af danmarkshistoriens største røveri mod Dansk Værdihåndtering i 2008-2012.

Kaare Gotfredsen, Lasse Ravnø og Jonatan Placing, TV 2, for afdækning af politisvigt og mangelfuld bekæmpelse af narkokriminalitet på Vesterbro i København og i Sandholmlejren.

Asbjørn With, Nordjyske Medier, for i over 100 artikler at have kulegravet Rebild Kommunes svigt i sager om bl.a. sexmisbrug og tvangsfjernelser.

Puk Damsgaard, DR, for sine reportager fra og om borgerkrigen i Syrien.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere