MediaWatch

TV 2-regioner vil have bedre bureaustof

Mere regionalt politistof og politisk stof. De regionale tv-stationer vil have Ritzau til at øge kvaliteten - bl.a. efter BNB har givet regionerne et tilbud.

Den nye spiller på markedet for bureaustof, Berlingske Nyhedsbureau (BNB) skærper konkurrencen - og kravene til Ritzaus Bureau, der stadig sidder på langt de fleste kunder.

Kort før jul skiftede TV 2 Østjylland fra Ritzaus Bureau til BNB, og det er ikke den eneste regionale TV 2-station, der har overvejet et skifte.

"Jeg kan kun tale for TV 2 Fyn, for vi er otte selvstændige regioner, men vi har haft overvejelser i løbet af efteråret, om man skulle skifte til Berlingske Nyhedsbureau, som kom med et konkret tilbud til alle regionerne lige før sommerferien. Mit bud er, at alle har haft overvejelser," siger Esben Seerup, adm. direktør for TV 2 Fyn,
der i efteråret tog initiativ til et møde blandt regionerne for at diskutere kvaliteten af bureaustoffet generelt.

"Vi talte på et møde i efteråret i fællesskab om, hvordan vi får øget den journalistiske kvalitet af bureaustoffet, fordi der var en generel utilfredshed i alle otte regioner med det bureaustof, vi får," siger Esben Seerup.

Mere regionalt fokus
Kritikken fra de regionale tv-stationer har primært handlet om, at bureaustoffet bar for meget præg af, at Ritzaus - og BNB's - base var i København. Mødet mellem regionerne blev startskudddet på en dialog med Ritzau om at få mere regionalt vinklet journalistik for Ritzau-abonnementet.

"Det er primært tre ting, vi gerne vil have løftet," siger Esben Seerup.

"En opprioritering af de regionale historier fra det øvrige land, bedre politistof med en lidt lavere nyhedstærksel, så vi er sikre på, at der kommer politidækning fra hele landet og endelig mere politik, men mere vinklet til vores regionale publikum. Det har Ritzau været meget imødekommende over for," siger han.

Dialogen med Ritzau fortsætter de kommende uger, hvor Esben Seerup forventer, at ideudvikllingen bliver mere konkret. Selvom TV 2 Østjylland har valgt at gå nye veje, er hans indtryk, at de øvrige regioner bliver i Ritzau-folden indtil videre.

"Det er som sagt syv individuelle huse, men min vurdering er, at vi alle syv kører videre med Ritzau i en eller anden form, det gør vi i hvert fald her på Fyn."

Ønsker I også en anden pris fra Ritzau?

"Alle vil gerne betale mindre og have mere, men rammen for det her har været, at vi i hvert fald ikke vil betale mere."

- LR

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere