MediaWatch

IT-Branchen vil have EUs IT-agentur

IT-Brancheforeningen har afsendt sin opfordring som repræsentant for et konsortium bestående af blandt andet:

Universiteter og læreanstalter, IT-branchen, interesseorganisationer samt HUR og Københavns Kommune.

København er et IT-kraftcenter i den europæiske super-liga og Konsortiet repræsenterer en meget bred vifte af kompetencer med betydning for agenturet.


"Københavnerkonsortiet er derfor et meget stærkt kort at spille ud i forbindelse med den kommende beslutning om værtskabet for IT-agenturet."

IT-Brancheforeningen har samtidig rettet henvendelse til Statsministeren for at sikre den danske regerings støtte til en beslutning om København som vært på det kommende EU-topmøde i december.

Jakob Lyngsø siger til MediaWatch:

"Vi vil først tage kontakt til statsministeren, og derefter kontakte EUs kommissær for it, Erkki Liikanen og forklare, at det er en god ide at lægge agenturet i København."

"Der er flere store agenturer i spil, når det skal afgøres i december, og det kan give os gode muligheder for at være med i spillet."

Jakob Lyngsø understreger, at agenturet kan accelerere den erhvervsmæssige udvikling inden for sikkerhed her i landet.

Det er positivt, da sikkerhed er et niche-produkt inden for it, og det er netop et af de områder, vi er gode på - niche-produktion.

Agenturet er heller ikke permanent, men er bestemt til en fem-årig periode, hvilket også gør det mindre attraktivt for mange.

"Men hvis vi får det, håber vi naturligvis, at det kan blive aktuelt. Sikkerheden er jo nok ikke en afsluttet diskussion om fem år,"

afrunder Jakob Lyngsø.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere