MediaWatch

Musikafgift ved 40 medarbejdere

Den juridiske strid har kredset om, hvorvidt der er tale om en "offentlig fremførelse for en større kreds", når de ansatte har adgang til at høre radio og spille cd'er i lastbiler, entreprenørmaskiner, kondirum, kontorer og andre steder.

Ved en tidligere dom er det blevet fastslået, at en "større kreds" svarer til 40 personer og derover.

De 40 personer behøver ikke nødvendigvis at opholde sig på samme sted.

I sagen fra Østre Landsret har KODA fået medhold i, at en lastvogns førerhus ikke kan betragtes som privatsfæren i ophavsretslig forstand.

Juridisk konsulent i DI, Christian Klyhn, siger, at mange virksomheder formentlig ikke forbinder det at spille musik på kontoret med "offentlig fremførelse".

Han understreger dog, at virksomhederne skal huske at tælle de medarbejdere, der lytter til musik både på kontoret og dem, der kører rundt i virksomhedens biler.

Overstiger det samlede antal 40 personer er det i lovens forstand "offentlig fremførelse", selv om medarbejderne befinder sig vidt forskellige steder.

Markedschef i KODA, Jens Carlsen, påpeger, at der skal betales afgift, hvis en medarbejder, der spiller musik på sin private radio i et flermandskontor tæller det med i opgørelsen over, hvor mange der har musik til rådighed.

Hører den pågældende medarbejder derimod musik på sin egen radio på et enmandskontor, skal der ikke betales afgift.

Prisen pr. år er 26,50 kr. pr. medarbejder til KODA og 19,88 kr. til Gramex, som tager sig af de udøvende kunstneres rettigheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere