MediaWatch

Usikkerhed overfor digital signatur

Det viser en rundspørge til IT-ansvarlige i 42 tilfældigt udvalgte kommuner, gennemført af Center for Digital Forvaltning tirsdag den 25. februar 2003.

Et flertal af de adspurgte kommuner henviser til, at Videnskabsministeriets valg af TDC-signaturen har skabt usikkerhed om, hvad kommunerne skal vælge.

Hver tredje af de adspurgte kommuner vil vælge TDC-signaturen, da de går ud fra, at Videnskabsministeriet har valgt den rigtige løsning.

Hver sjette peger på PBS-signaturen, som KMD og eboks står bag. Men mere end hver anden er fortsat usikker på deres valg af signaturløsning.

Især de usikre kommuner siger, at de nu vil afvente, hvad KMD indstiller.

De forventer, at KMD snarest vil indstille en løsning, der både er sikker, kan integreres med kommunens systemer og har den rette pris.

Andre peger på, at de før de beslutter sig endeligt dels vil se, hvad TDC kan tilbyde, dels vil afvente, hvad der sker omkring ToldSkats tast-selv-løsning til

Generelt blev der i undersøgelsen noteret udbredt irritation over den usikkerhed, som nu hersker med to tilsyneladende konkurrerende signaturer og et tredje nyt forslag fra Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Undersøgelsen viser videre:

· 4 ud af 5 kommuner har aktuelle planer om at integrere digital signatur med kommunens borgerserviceløsninger.

· 6 ud af 10 forventer at kunne tilbyde borgerserviceløsninger med den digitale signatur allerede i indeværende år.

· Hver anden kommune mener, at det væsentligste kriterium for valg af signatur er sikkerhed, mens hver fjerde anfører at udbredelse af signaturen vil det være det udslagsgivende for valg af signaturløsning.

· En enkelt adspurgt kommune vil – uanset hvad vælge en tredje leverandørløsning; Eurotrust.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere