MediaWatch

DR får medhold i Højesteret

- Pladeindustrien har gennem retssagerne forsøgt at få indflydelse på DR's udsendelsesvirksomhed ved at stille en række nye krav til DR's anvendelse af cd-musik.

Det er derfor meget vigtigt for DR, at vi har vundet sagerne, - siger DR's generaldirektør Christian S. Nissen.

Højesteret har for det første fastslået, at DR's interne digitale optagelse af cd-musik på harddisk til brug for DR's udsendelsesvirksomhed er lovlig, og at ophavsretsloven på dette punkt ikke skelner mellem, om optagelse sker analogt eller digitalt.

Der er tale om en intern kopiering til brug for DR's

- Det er uhyre vigtigt for DR at få fastslået dette princip.

Hvis IFPI havde vundet retssagen var DR's muligheder for at anvende digital teknologi som led i den digitale produktion blevet umuliggjort, - siger Christian S. Nissen.

Tidligere har IFPI stillet en række krav til alle danske radiostationer.

Det er sket i et brev, hvor IFPI blandt andet har krævet, at alle bånd og harddiske, der indeholder optagelser af cd-musik skal kunne slettes med 30 dages varsel, samt at IFPI uden varsling skal have adgang til at foretage kontrol på alle radiostationens lokaliteter.

Højesteret har i den anden dom endvidere fastslået, at DR som hidtil frit kan anvende cd-musik i alle former for produktioner mod betaling til Gramex, det vil sige uden samtykke fra pladeproducenterne.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere