Total dumping i telefoni

MediaWatch

Ifølge Berlingske Tidende er Orange og TDC nok på øjenhøjde på oprettelsesprisen på under 1.000 kroner. Men knap 400 kroner om måneder kommer ingen af dem i nærheden af.

Af samme årsag forudser teleanalytikeren Torben Rune, Netplan, at der vil blive udløst en såkaldt priskrig. World Online har dog allerede meldt ud, at man ikke agter at deltage i slagsmålet, da prisen efter adm. direktør Svend Erik Jensens overbevisning er under kostpris.

En lignende melding kommer fra Oranges privatkundedirektør Stig Weilborg. Han vil ikke afvise priskrig, men tvivler på, at kunderne umiddelbart vil acceptere den kvalitet, som Dixa ønsker at levere telefoni i.

Teleanalytiker Torben Rune mener dog ifølge Berlingske ikke, at der er væsentlig forskel på eksisterende telefoni og den Voice over IP-telefoni som Dixa nu kommer med. Dixa bliver det første teleselskab som leverer ubegrænset telefoni i Danmark. Et princip, der dog har været kendt i USA omtrent siden telefoni blev opfundet.

Ved at bruge TDCs telefonnet mellem central og kunde kan Dixa få adgang til hele 95 procent af befolkningen. Torben Rune mener nok, at Dixa kan få en god forretning ud af det, så længe prisen for adgang til TDCs kobbernet er 740 kroner årligt per abonnement.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også