MediaWatch

Fyrede dot.com'ere søger til Afrika

Alene i San Francisco-området er der ifølge Der Spiegel konstateret en fremgang i ansøgninger på 55 procent.

Ifølge Peace Corps kommer de fleste ansøgninger fra fyrede dotcommies som søger et nyt livsindhold. I modsætning til dansk praksis er amerikanske ulands-frivillige ulønnede og en typisk ansøger er derfor en fyret dotcommer, der, efter at have indløst sine aktier, har penge nok til at fungere som frivillig de to år udstationeringerne varer.

Peace Corps, der blev grundlagt af præsident Kennedy i 1961, har for tiden udstationeret 7.300 ulands-frivillige i 76 lande i Afrika, Asien, Latinamerika og Østeuropa.

De amerikanske ulands-frivillige får akkurat som de danske betalt kost og logi, sprogskole og rejseomkostninger.

Hvor u-landene tidligere foretrak frivillige med håndværksmæssig- eller landbrugsfaglige uddannelser er fokus de seneste år ændret til en efterspørgsel på IT- og Internet-viden. Ifølge Peace Corps klarer IT- og Internet-folket sig godt i udstationeringerne, da de på samme måde som Silicon Valley kræver risikovillighed, eventyrlyst og trang til at udfolde sig fagligt. Gageringen er dog som sagt en anden!

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs