MediaWatch

Strid om Ericsson-fyringer

Ifølge Dagens Industri har Ericsson sat navn på de 2.600 medarbejdere, man nu ønsker at blive fri for. Navnene er allerede overgivet til de faglige organisationer i Sverige.

Formand Åke Svenmarck, Civilingenjörsförbundet, er dog straks gået til modangreb, da de mange fyringer oftest ikke følger princippet sidst-ind-først-ud. Svenmarck er utilfreds med, at mange medarbejdere med lang anciennitet pludselig skal fyres: "Vi vil undgå at presse medarbejdere på over 50 ud på arbejdsmarkedet," siger Svenmarck.

Nogle af de vilkår, der netop nu står til forhandling, er seks måneders opsigelse, seks måneders prøveansættelser hos Manpower og pension til de fyrede, der er fyldt 58 år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs