MediaWatch

Retsforfølgelse fremmer eBusiness

Retsinstansen i Berlin har ikke blot de facto forbudt online-handlen med receptpligtig medicin. Også markedsføringen af samme er ikke længere tilladt. Sagen overgår nu til en højere retsinstans i Frankfurt.

Berliner-kendelsen kommer efter, at konkurrenter og brancheforeninger havde indbragt DocMorris for fire forskellige retter. DocMorris svarede igen ved at overlade det juridiske ansvar for e-handlen til kunden gennem ekstern distribution, hvor kunden tager initiativet.

Fænomenet DocMorris, der leverer medicin omkring 20 procent billigere end ordinære tyske apoteker, har dog fået opbakning fra virksomhedssygekasser, forbrugerrepræsentanter og sundhedsminister Ulla Schmidt (S). Således forhandler DocMorris for tiden med de tyske sygekasser om en samlet overenskomst.

Den store medieomtale på retsforfølgelsen af hollandske DocMorris har, efter e-spotekets egen opgivelse, tredoblet kundeantallet, der aktuelt ligger på 29.000 kunder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs